رژیم غذایی پیشنهادی برای لنف ادم

رژیم غذایی پیشنهادی برای لنف ادم

پرهیزات: کله پاچه، حلیم، شیر برنج، غذاهایی که خلط لزج تولید می کنند مانند ماهی مانده، رشته، حلواهایی که با نشاسته تهیه می شود، ماکارونی، قارچ، الویه، سیب زمینی، موز، غذاهای چرب و سرخ کرده، گوشت گاو و گوساله، یخ، مصرف زیاد مایعات، غذاها و میوه های با مزاج سرد، غذاهای کارخانه ای، فست فود، نوشابه، انواع پنیر و …

توصیه ها:

  • اگر علاوه بر وعده غذایی گفته شده، گرسنگی بر فرد غالب شد، مویز، انجیر، بادام، فندق و پسته بخورد.
  • در طبخ غذاها از روغن کنجد یا روغن زیتون استفاده شود.
  • زیتون پرورده با غذا میل شود:

طرز تهیه زیتون پرورده:

مواد لازم:

زیتون گوشتی شکسته 1 کیلو، مغز گردو 250 گرم، سیر تازه 5 حبه، گلپر ساییده 1 قاشق مرباخوری، زیره سیاه 1 قاشق چای‌خوری، آب لیموترش تازه 5-7 عدد، سرکه سیب 3 قاشق غذاخوری، رب انار در صورت تمایل.

طرز تهیه:

ابتدا زیتون را در ظرف چینی یا لعابی بریزید و مغز گردو را چرخ کرده به آن اضافه کنید. بعد سیر را ریز رنده کرده و همراه بقیه مواد به زیتون اضافه کنید و خوب به هم بزنید و در یخچال بگذارید.

  • اگر نان خورده می شود، نان سبوس دار خوب پخته شده باشد و در نان زیره سبز و سیاه و زنیان اضافه شده باشد (اگر نان جو باشد بهتر است، چون نان گندم کمی لزوجت دارد)
  • در تمام غذاها ادویه جات زردچوبه، دارچین، هل، آویشن، زعفران، زنجبیل، مصطکی و سبزیجات ریحان، گشنیز و شوید، نعناع، ترخون و مرزه (خشک یا تازه) استفاده شود.

در وعده صبحانه از موارد زیر استفاده شود: (فقط میوه مرباها استفاده شود، بدون شیره مربا)

  • 1-2 قاشق غذاخوری گلقند
  • شیره انگور
  • زرده تخم مرغ عسلی
  • مربای زنجبیل
  • مربای به
  • مربای سیب
  • مربای بالنگ
  • رب سیب و رب به
  • عسل
  • بادام درختی پوست کنده 15 عدد
  • مویز 30-20 عدد
  • انجیر خشک 7-5 عدد

نکته: می توان بادام درختی را پودر کرد و با مویز و انجیر (خیسانده در گلاب و له شده) با مقداری عسل، یک قاشق شیره انگور، یک قاشق گلقند و کمی هل و زعفران معجون صبحانه خوشمزه تهیه و مصرف نمود.

در وعده ناهار و شام از موارد زیر استفاده شود:

  • گوشت های با هضم سریع و گرم ( جوجه مرغ، گنجشک، بلدرچین، کبک، قرقاول، کبوتر و …) یا گوشت گوسفند
  • شوربا از گوشتهای فوق همراه با نعناع، ترخون، مرزه و ادویه جات ذکر شده
  • نخودب از گوشتهای فوق با ادویه جات مذکور
  • زیره پلو یا سبزی پلوی زعفرانی (با سبزیجات ذکر شده و با گوشتهای فوق) که به صورت شوربا یا آب پز پخته شده باشد
  • زیرباج با گوشتهای فوق و ادویه جات مذکور همراه با مویز و دانه انار و دارچین و نعناع:

طرز تهیه زیرباج : گوشت را ریز تکه‎تکه کنید و با پیاز و دارچین و نخود از قبل خیسانده شده و روغن کنجد تازه و آب بگذارید بپزد. در انتها زیره، ادویه جات ، مویز و نعناع با کمی سرکه، شکر، گشنیز خشک و زعفران به غذا اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه با حرارت ملایم جا بیفتد.

  • خورشت نعناع:

مواد لازم: گوشت بره یا جوجه مرغ به صورت چرخ‌کرده نیم کیلو، پیاز خرد شده 1 عدد، سیر خرد شده 4-3 حبه، نعنای تازه خرد شده 1 پیمانه، پودر زنجبیل 1 قاشق چای‌خوری، زیره 1 قاشق چای‌خوری، پودر تخم گشنیز 1 قاشق چای‌خوری، فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری، آب لیموی تازه 3-2 قاشق غذاخوری، میخک 3-2 دانه، هل سبز 4-3 دانه، زردچوبه، روغن کنجد، نمک

طرز تهیه: روغن را در ماهیتابه دردار بریزید و پیاز  و سیر را با گوشت  و کمی نمک مخلوط کنید و در تابه بریزید و پهن نمایید. در تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت با روغن و آب پیاز بپزد. در انتها هل، میخک، زردچوبه، زنجبیل، تخم گشنیز، فلفل، زیره، نعناع و آبلیمو را اضافه کرده و بگذارید مواد 4-3 دقیقه دیگر بپزند. موقع مصرف دانه‌های درسته هل و میخک را خارج کنید. می‌توانید خورشت نعنا را با پلوی ساده میل کنید.

  • خورشت کرفس با گوشتها و ادویه جات مذکور
  • کباب گوشتهای فوق با ادویه جات مذکور
  • شوید پلو با ماش

مواد لازم: برنج 4 پیمانه، سبوس دوم برنج 1 قاشق غذاخوری، روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری، ماش350 گرم، نمک و شوید خشک به مقدار لازم.

طرز تهیه:ابتدا ماش را تمیز کرده و بشویید و با دو لیوان آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا نسبتاً پخته و آب آن تمام شود. سپس برنج، سبوس برنج، شوید و آب را با ماش مخلوط کرده و در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت مناسب قرار دهید تا بجوشد و آب آن خشک شود. سپس روغن را به آن اضافه کنید و اجازه دهید دم بکشد. می‌توانید ماش را از شب قبل خیس دهید و همزمان با برنج مخلوط و طبخ نمایید. پس از طبخ غذا را با زعفران تزئین نمایید. می توان این غذا را بدون گوشت یا با گوشت چرخکرده تهیه و میل کرد.

میان وعده:

  • فالوده سیب یا گلابی با گلاب و عسل و زعفران
  • حلوای سیب: سیب شیرین و رسیده پوست‌کنده را با آب کم بپزید یا بخارپز نمایید تا له شود. عسل را به همراه هل و گلاب را در ظرف دیگری به قوام بیاورید. سیب له شده را به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا کاملاً مخلوط شده و به قوام حلوا در آید. سپس آن را در سینی پهن کرده و روی آن مغز پسته بپاشید.

نوشیدنی:

وقتی مریض خیلی تشنه شد، مایعات بخورد و کمی بر تشنگی صبر کند

  • شربت آب و عسل و زعفران با آب آهن تاب
  • دم کرده گزنه با عسل
  • دم کرده بابونه با عسل
  • دمنوش سیب یا به: سیب یا به شیرین رسیده را رنده کنید و جلوی آفتاب یا روی شوفاژ یا بخاری خشک کنید. بعد از خشك شدن در ماهی تابه داغ (بدون آب و روغن) تفت دهید تا برشته شود. سپس مانند چای دم کرده و با نبات شیرین نموده و میل نمایید.
  • شیر شتر همراه با کمی عسل از روزی 50 سی سی شروع شود و کم کم در طول مدت 21 روز به آن اضافه شود تا نهایتا به 1/5 لیوان در روز برسد.
 
نوشته های مرتبط
2 دیدگاه
فاطمه

با سلام
بسیار مقاله جالب و پر باری بود.قبل از خوندن این مقاله من تجربه استفاده از این مواد غذایی رو داشتم چه توصیه ها چه پرهیزات .خیلی تاثیر گذارن.بعد که این مطلب رو خوندم مصمم تر شدم برای توصیه های غذایی.

سلام و سپاس از همراهی شما

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *