روز اول تا پنجم:
هر روز، هر دوساعت نصف استکان آب سیب شیرین رسیده با نصف استکان آب هویج مخلوط و میل شود. هر سه ساعت ( حدوداً یک ساعت بعد از مصرف آب هویج و سیب)، روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری، آب لیموترش یک قاشق مرباخوری و آب گریپ فروت یک قاشق مرباخوری را با هم مخلوط کرده و میل شود و این روند تا 5 عصر ادامه یابد. ساعت 5 عصر مسهل صفرا میل شود و یک ساعت بعد از آن مصرف روغن زیتون، آب لیموترش و گریپ فروت هر دو ساعت تا آخر شب ادامه یابد. حدود ساعت 9 شب مجدداً مسهل صفرا مصرف گردد.
دستور مصرف مسهل صفرا:
- یک قاشق غذاخوری از پودر را (نصف بسته) در یک استکان آبجوش به مدت 10 الی 15 دقیقه دم کرده و مصرف کنید.
علاوه بر رژیم فوق مصرف موارد زیر روزانه توصیه میشود:
- آب جعفری: روزانه 2 بار هر بار نصف استکان آب جعفری میل شود. برای این منظور جعفری تازه کاملاً شسته و چند تکه شود و با آبمیوه گیری آب آن گرفته شود.
- دم کرده آلبالو: دو الی سه بار در روز یک قاشق غذاخوری آلبالو تازه بدون هسته یا آلبالو خشک شده را در آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کرده و مصرف شود. زمان دم کشیدن آلبالو خشک 20 تا 30 دقیقه میباشد.
- عصاره ترب سیاه: روزانه 2 بار هر بار به میزان یک استکان مصرف شود. برای این منظور ترب سیاه را ورقه ورقه کرده و روی ورقه ها لایه ای از عسل مالیده شود و ورقه های آغشته به عسل را در صافی ریخته و زیر آن را ظرفی قرار داده تا به تدریج آب ترب خارج شده و داخل ظرف زیرین چکیده شود. به دلیل اینکه این کار زمان بر است میتوان از روز قبل شروع کرد.
روز ششم تا زمان ویزیت بعدی:
- رژیم آب سیب و هویج هر 4 ساعت ادامه یابد و رژیم روغن زیتون، آب لیموترش و آب گریپ فروت هر 6 ساعت ادامه یابد.
نکات مهم :
- در طول رژیم انجام ورزش ضروری است.
- استفاده از مسهل صفرا از روز ششم به بعد در صورت تجویز پزشک میباشد. اگر مسهل صفرا از روز ششم به بعد تجویز شده باشد مانند 5 روز اول مصرف شود ولی اگر تجویز نشده یا مسهل دیگری تجویز شده حتماً طبق نسخه پزشک مصرف شود.
- از روز ششم داروهای تجویز شده در نسخه پزشک هم به رژیم فوق اضافه گردد.
- این رژیم ممکن است بر اساس دستور پزشک در بیماران مختلف، تغییراتی داده شود بنابراین حتماً بر اساس نسخه پزشک عمل شود.
- در مدت استفاده از رژیم در صورت گرسنگی و ضعف از سوپ های زیر میتوان مصرف کرد و از مصرف دیگر مواد غذایی تا حد امکان خودداری شود:
- سوپ جو: جو 250 گرم، گشنیز 250 گرم، زرشک 50 گرم، ماش پوست کنده 100 گرم، شلغم، هویج و سیب از هر کدام 2 عدد. تخم کاسنی، تخم خرفه، تخم خیار، تخم گشنیز و تخم خربزه به میزان مساوی مخلوط کرده و از مخلوط آنها 2 قاشق غذاخوری به مواد قبلی اضافه کرده و با آب پخته شود. روز اول، زمان مصرف با 15 عدد آلو بخارا مخلوط شود و مصرف گردد. روز دوم، زمان مصرف 50 گرم تمرهندی اضافه شود و مصرف شود و روز سوم همرا با آبغوره مصرف گردد.
- آش جو: مقداری جو و نخود همراه با گشنیز و جعفری و شلغم با آب پخته و مقدار کمی زیره، رازیانه و انیسون نیز به عنوان ادویه به آن افزوده و میپزیم. زمان مصرف کمی روغن زیتون افزوده شود.
- سوپ گشنیز: گشنیز، شلغم، برگ چغندر، مقداری اسفناج و آلو بخارا را با کمی برنج و ادویه جات مورد قبل (زیره، رازیانه و انیسون) همراه با گوشت جوجه مرغ یا کبک یا بلدرچین پخته شود.
- سوپ سبزیجات: کرفس، کنگر، گشنیز، برگ پنیرک، آلوچه، ریواس کوهی، نعنا، جعفری (با توجه به فصل از هر کدام که در دسترس بود) همراه با همراه با گوشت جوجه مرغ یا کبک یا بلدرچین پخته شود. و از آبغوره، سرکه، سماق، لیموترش، تمر هندی و یا آب انار به عنوان چاشنی استفاده شود.
سلامت باشید
واحد تولید محتوای سلامتکده حضرت ولیعصر (عج)