تدابیر بارداری و کرونا
پرهیزات:
- پرهیز از غذاهای بسیار چرب و سرخ کرده، غذاهای بسیار تند و پرادویه، غذاهای سنگین و دیرهضم مثل گوشت گاو و گوساله، گوشت شتر، ماکارونی، لازانیا، الویه، قارچ، موز، حلیم، کله پاچه، رشته.
- پرهیز از مصرف انواع فست فود، پرهیز از مصرف یخ، پرهیز از مصرف تنقلات و نوشیدنی ها و غذاهای صنعتی و کارخانه ای، پرهیز از مصرف قهوه و کاکائو، پرهیز از مصرف گلاب در صورت وجود سرفه، پرهیز از قرار گرفتن مقابل باد کولر یا هوای سرد (مخصوصا سر باید گرم نگه داشته شود).
- پرهیز از استفاده زیاد از موبایل و لب تاب.
توصیه های کلی:
- استراحت در اتاق جداگانه با تهویه طبیعی و دمای مناسب
- خواب کافی حدود 8 ساعت در شبانه روز
- پرهیز از شرایط تنش زا و حفظ آرامش روحی
- مناسب و کامل بودن اجابت مزاج روزانه (در صورت یبوست، حتما طبق موارد ذکر شده در ذیل درمان شود)
- استفاده از غذاهای سبک و مقوی و با هضم راحت مانند انواع سوپ ها، حریره بادام، نخوداب، آش ماش، ماش پلو، خورش سیب آلو، خورش به آلو، گوشت گوسفند یا پرندگان مخصوصا بلدرچین
- گذاشتن سیر، نارنج یا پیاز قطعه قطعه شده در قسمتهای مختلف منزل یا بخور آب و سرکه در منزل برای ضدعفونی کردن هوای منزل و جلوگیری از ابتلای افراد دیگر خانواده به بیماری
توصیه های علامت محور:
- بدن درد، بی حالی و ضعف:
- آب سیب یا گلابی شیرین رسیده پوست کنده با عسل یا شیره انگور روزی 8-7 استکان
- فالوده سیب یا گلابی : سیب یا گلابی پوست کنده رنده شده با کمی عسل یا شیره انگور ( در بیمارانی که سرفه ندارند می توان گلاب هم به این مخلوط اضافه نمود.) این فالوده با نان برشته به عنوان یک وعده غذایی قابل مصرف است.
- ژل رویال یک نخود روزانه با کمی عسل
- نخوداب با گوشت گوسفند یا پرندگان
- حریره سرماخوردگی: 2 قاشق آرد را در 2 لیوان آب سرد حل کنید. سپس 5 قاشق شکر، 5 قاشق گلاب، 1 قاشق روغن زیتون، کمی دارچین و کمی زعفران را مخلوط کرده و روی حرارت مرتب هم بزنید تا به قوام فرنی برسد. هر 1-2 ساعت یک نعلبکی میل شود. تا 2 روز
- اگر سرفه وجود دارد، از اضافه کردن گلاب به حریره پرهیز شود و به جای آن از پودر 7 عدد بادام درختی خام پوست کنده استفاده شود.
- روغن مالی سراسری بدن با روغن گل سرخ
- شربت آبلیموترش تازه و عسل
- دمنوش سیب و به با کمی هل و عسل
- رب سیب یا به
- مربای سیب، مربای به ، عسل با کمی کره و نان برشته
- زرده تخم مرغ پخته
- انجیر و مویز
- سالاد سیب پوست کنده و خرد شده با کشمش
- پاشویه با آب ولرم روزی 15 دقیقه
سرفه خشک:
- نوشیدن آب جوش صبح ناشتا
- مکیدن قطعات کوچک نبات به تدریج و به دفعات در طی روز
- مکیدن لعاب بهدانه با کمی عسل روزی چند بار
- حریره بادام یا شیر بادام روزی 4-3 فنجان میل شود.
- دم کرده عناب روزی 3-2 استکان
- در زمان شدت تحریک سرفه 20 عدد مغز تخم کدوی خام میل کنید.
سرفه خلط دار:
- نخوداب روزانه میل شود
- شربت عسل با آب جوش به جای آب
- یک نارنج را از وسط به دو قسمت کرده، هسته های آن را درآورده، کمی پودر نبات یاعسل در هر نیمه ریخته و در داخل ظرفی بدون آب روی شعله ملایم مدت کوتاهی گذاشته، سپس مکیده شود.
تنگی نفس:
- علاوه بر مواردی که در سرفه ذکر شد، بخور نعناع مفید است.
- روغن مالی و ماساژ ساق پاها و کف پاها روزانه.
از بین رفتن بویایی:
- بخور نعناع، مخصوصا نعناع فلفلی
- بخور یک لیوان آب با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق مرباخوری سرکه
- مالیدن عصاره نعناع زیر بینی و پشت لب روزی 3 بار.
اسهال:
- بارهنگ 3-2 قاشق چایخوری روزانه با کمی آب جوش برای 3-2 روز
یبوست:
- یک قاشق غذاخوری خاکشیر و یک قاشق غذاخوری ترنجبین با آب جوش صبح ناشتا
- گلبرگ گلسرخ خشک که از شب تا صبح در گلاب خیسانده، سائیده و به مقدار 10 گرم صبح ناشتا مصرف شود.
- مصرف گلقند صبح ناشتا 1 قاشق غذاخوری با کمی آب جوش
- انجیر و آلوی خیسانده در آب و عسل نیم ساعت قبل از غذا
- سوپ های چرب با سبزیجات
- اضافه کردن روغن زیتون به غذاها
تب:
- پاشویه با آب ولرم
- ماء الشعیر طبی: جو را با 14-20 برابر آن آب روی حرارت بگذارید، بم محض شکفته شدن جو حرارت را خاموش کنید و آب روی آن را صاف کنید. مایع به دست آمده ماء الشعیر طبی است. آن را می توان تا 2 روز در یخچال نگه داشت.
- آب سیب
- خورش کدو مسما
بی اشتهایی، تهوع و استفراغ:
- هل را نیم کوب کنید و روی آن کمی گلاب بپاشید و در دستمالی ببندید و مدام جلوی بینی بگیرید.
- کمی هل را پودر کنید با گلاب خمیر کنید و روی معده ضماد شود. هر 12 ساعت این ضماد تعویض شود.
- در بیمارانی که علایم کرونا در آنها بیشتر گوارشی است و دچار سرفه نیستند: در زمان حالت تهوع شربت گلاب که دستورش در انتها آورده شده را در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود. سپس یک قاشق چایخوری از آن بخورید و 15 دقیقه صبر کنید. اگر استفراغ نکردید، مجددا یک قاشق چایخوری دیگر از شربت بخورید. همین کار را هر 15 دقیقه انجام دهید.کم کم فاصله قاشق ها را کمتر و حجم شربت مصرفی را بیشتر کنید.
- زنجبیل و شکر: پودر زنجبیل و شکر را به نسبت یک به 10 مخلوط کنید و بعد از غذا یک سوم قاشف چایخوری میل کنید.
- رب انار شیرین یا ملس، یک قاشق مرباخوری قبل از غذا
سردرد:
- ماساژ ساق پاها با روغن گل سرخ
- گرم نگه داشتن سر موقع خروج از حمام
- ریختن روغن بادام شیرین در بینی