از دیدگاه طب ایرانی سوزش معده و ترش کردن آن میتواند به علت رطوبت زیاد در دهانه معده باشد که در این صورت احساس سوزش و ناراحتی در قفسه سینه و مری وجود دارد.
پرهیزات در بیماران دچار ریفلاکس:
خوراکی های با مزاج سرد و مرطوب مانند هلو، هندوانه، خیار، ماست، دوغ، شیر، کاهو، گوجه فرنگی و …، آب یخ، قهوه، نسکافه، کاکائو، بادنجان، گوشت گاو و گوساله، ترشی و سرکه، غذاهای تند و پر ادویه، فست فود، غذاهای کارخانهای و آماده، انواع نوشابهها و آبمیوههای صنعتی
رعایت توصیههای زیر در بیماران دچارترش کردن و سوزش معده مفید است:
- رعایت آداب صحیح غذا خوردن. (به کتاب تغذیه در طب ایرانی اسلامی مراجعه شود.)
- پرهیز از غذاهای غلیظ و دیر هضم مثل ماکارونی، الویه، حلیم، کله پاچه و آش رشته و نانهایی مثل نان فطیر که هضم خوبی ندارند.
- بهتر است بهعنوان غذا از چلو گشنیز با گوشتهای لطیف و سریع الهضم (مانند جوجه مرغ، کبک، بلدرچین) بهصورت کبابی استفاده کنید.
- استفاده از دمکرده بابونه، نعناع، رازیانه و بادرنجبویه نیز سوزش معده را تسکین میبخشد.
- رب به یک قاشق مرباخوری بعد از هر وعده غذا میل کنید.
- به را پوست بکنید و قطعهقطعه کنید و حدود 6 تا 7 ساعت با آب کم بپزید. سپس آن را کاملاً له کنید و بهاندازه یک کاسه ماستخوری کوچک میل کنید.
- 7. 2 قاشق بادیان را آسیاب کرده و با 1 قاشق شکر سرخ مخلوط کنید. یک قاشق مرباخوری از مخلوط را بعد از غذا میل کنید.
- یک قاشق مرباخوری تخم بالنگو را در یک لیوان آب جوش بریزید تا لعاب دهد. روزی 2 بار میل کنید.
- مداومت بر خوردن هویج پخته در روغن زیتون در برطرف کردن ریفلاکس موثر است.