تدابیر ریفلاکس

تدابیر ریفلاکس

از دیدگاه طب ایرانی سوزش معده و ترش کردن آن می‌تواند به علت رطوبت زیاد در دهانه معده باشد که در این صورت احساس سوزش و ناراحتی در قفسه سینه و مری وجود دارد.

پرهیزات در بیماران دچار ریفلاکس:

خوراکی های با مزاج سرد و مرطوب مانند هلو، هندوانه، خیار، ماست، دوغ، شیر، کاهو، گوجه فرنگی و …، آب یخ، قهوه، نسکافه، کاکائو، بادنجان، گوشت گاو و گوساله، ترشی و سرکه، غذاهای تند و پر ادویه، فست فود، غذاهای کارخانه‌ای و آماده، انواع نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی

رعایت توصیه‌های زیر در بیماران دچارترش کردن و سوزش معده مفید است:

  1. رعایت آداب صحیح غذا خوردن. (به کتاب تغذیه در طب ایرانی اسلامی مراجعه شود.)
  2. پرهیز از غذاهای غلیظ و دیر هضم مثل ماکارونی، الویه، حلیم، کله پاچه و آش رشته و نان‌هایی مثل نان فطیر که هضم خوبی ندارند.
  3. بهتر است به‌عنوان غذا از چلو گشنیز با گوشت‌های لطیف و سریع الهضم (مانند جوجه مرغ، کبک، بلدرچین) به‌صورت کبابی استفاده کنید.
  4. استفاده از دم‌کرده بابونه، نعناع، رازیانه و بادرنجبویه نیز سوزش معده را تسکین می‌بخشد.
  5. رب به یک قاشق مرباخوری بعد از هر وعده غذا میل کنید.
  6. به را پوست بکنید و قطعه‌قطعه کنید و حدود 6 تا 7 ساعت با آب کم بپزید. سپس آن را کاملاً له کنید و به‌اندازه یک کاسه ماست‌خوری کوچک میل کنید.
  7. 7.    2 قاشق بادیان را آسیاب کرده و با 1 قاشق شکر سرخ مخلوط کنید. یک قاشق مرباخوری از مخلوط را بعد از غذا میل کنید.
  8. یک قاشق مرباخوری تخم بالنگو را در یک لیوان آب جوش بریزید تا لعاب دهد. روزی 2 بار میل کنید.
  9. مداومت بر خوردن هویج پخته در روغن زیتون در برطرف کردن ریفلاکس موثر است.
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *