تدابیر بارداری و کرونا

تدابیر بارداری و کرونا

تدابیر بارداری و کرونا

پرهیزات:

  • پرهیز از غذاهای بسیار چرب و سرخ کرده، غذاهای بسیار تند و پرادویه، غذاهای سنگین و دیرهضم مثل گوشت گاو و گوساله، گوشت شتر، ماکارونی، لازانیا، الویه، قارچ، موز، حلیم، کله پاچه، رشته.
  • پرهیز از مصرف انواع فست فود، پرهیز از مصرف یخ، پرهیز از مصرف تنقلات و نوشیدنی ها و غذاهای صنعتی و کارخانه ای، پرهیز از مصرف قهوه و کاکائو، پرهیز از مصرف گلاب در صورت وجود سرفه، پرهیز از قرار گرفتن مقابل باد کولر یا هوای سرد (مخصوصا سر باید گرم نگه داشته شود).
  • پرهیز از استفاده زیاد از موبایل و لب تاب.

توصیه های کلی:

  • استراحت در اتاق جداگانه با تهویه طبیعی و دمای مناسب
  • خواب کافی حدود 8 ساعت در شبانه روز
  • پرهیز از شرایط تنش زا و حفظ آرامش روحی
  • مناسب و کامل بودن اجابت مزاج روزانه (در صورت یبوست، حتما طبق موارد ذکر شده در ذیل درمان شود)
  • استفاده از غذاهای سبک و مقوی و با هضم راحت مانند انواع سوپ ها، حریره بادام، نخوداب، آش ماش، ماش پلو، خورش سیب آلو، خورش به آلو، گوشت گوسفند یا پرندگان مخصوصا بلدرچین
  • گذاشتن سیر، نارنج یا پیاز قطعه قطعه شده در قسمتهای مختلف منزل یا بخور آب و سرکه در منزل برای ضدعفونی کردن هوای منزل و جلوگیری از ابتلای افراد دیگر خانواده به بیماری

توصیه های علامت محور:

  • بدن درد، بی حالی و ضعف:
  • آب سیب یا گلابی شیرین رسیده پوست کنده با عسل یا شیره انگور روزی 8-7 استکان
  • فالوده سیب یا گلابی : سیب یا گلابی پوست کنده رنده شده با کمی عسل یا شیره انگور ( در بیمارانی که سرفه ندارند می توان گلاب هم به این مخلوط اضافه نمود.) این فالوده با نان برشته به عنوان یک وعده غذایی قابل مصرف است.
  • ژل رویال یک نخود روزانه با کمی عسل
  • نخوداب با گوشت گوسفند یا پرندگان
  • حریره سرماخوردگی: 2 قاشق آرد را در 2 لیوان آب سرد حل کنید. سپس 5 قاشق شکر، 5 قاشق گلاب، 1 قاشق روغن زیتون، کمی دارچین و کمی زعفران را مخلوط کرده و روی حرارت مرتب هم بزنید تا به قوام فرنی برسد. هر 1-2 ساعت یک نعلبکی میل شود. تا 2 روز
  • اگر سرفه وجود دارد، از اضافه کردن گلاب به حریره پرهیز شود و به جای آن از پودر 7 عدد بادام درختی خام پوست کنده استفاده شود.
  • روغن مالی سراسری بدن با روغن گل سرخ
  • شربت آبلیموترش تازه و عسل
  • دمنوش سیب و به با کمی هل و عسل
  • رب سیب یا به
  • مربای سیب، مربای به ، عسل با کمی کره و نان برشته
  • زرده تخم مرغ پخته
  • انجیر و مویز
  • سالاد سیب پوست کنده و خرد شده با کشمش
  • پاشویه با آب ولرم روزی 15 دقیقه

سرفه خشک:

  • نوشیدن آب جوش صبح ناشتا
  • مکیدن قطعات کوچک نبات به تدریج و به دفعات در طی روز
  • مکیدن لعاب بهدانه با کمی عسل روزی چند بار
  • حریره بادام یا شیر بادام روزی 4-3 فنجان میل شود.
  • دم کرده عناب روزی 3-2 استکان
  • در زمان شدت تحریک سرفه 20 عدد مغز تخم کدوی خام میل کنید.

سرفه خلط دار:

  • نخوداب روزانه میل شود
  • شربت عسل با آب جوش به جای آب
  • یک نارنج را از وسط به دو قسمت کرده، هسته های آن را درآورده، کمی پودر نبات یاعسل در هر نیمه ریخته و در داخل ظرفی بدون آب روی شعله ملایم مدت کوتاهی گذاشته، سپس مکیده شود.

تنگی نفس:

  • علاوه بر مواردی که در سرفه ذکر شد، بخور نعناع مفید است.
  • روغن مالی و ماساژ ساق پاها و کف پاها روزانه.

از بین رفتن بویایی:

  • بخور نعناع، مخصوصا نعناع فلفلی
  • بخور یک لیوان آب با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق مرباخوری سرکه
  • مالیدن عصاره نعناع زیر بینی و پشت لب روزی 3 بار.

اسهال:

  • بارهنگ 3-2 قاشق چایخوری روزانه با کمی آب جوش برای 3-2 روز

یبوست:

  • یک قاشق غذاخوری خاکشیر و یک قاشق غذاخوری ترنجبین با آب جوش صبح ناشتا
  • گلبرگ گلسرخ خشک که از شب تا صبح در گلاب خیسانده، سائیده و به مقدار 10 گرم  صبح ناشتا مصرف شود.
  • مصرف گلقند صبح ناشتا 1 قاشق غذاخوری با کمی آب جوش
  • انجیر و آلوی خیسانده در آب و عسل نیم ساعت قبل از غذا
  • سوپ های چرب با سبزیجات
  • اضافه کردن روغن زیتون به غذاها

تب:

  • پاشویه با آب ولرم
  • ماء الشعیر طبی: جو را با 14-20 برابر آن آب روی حرارت بگذارید، بم محض شکفته شدن جو حرارت را خاموش کنید و آب روی آن را صاف کنید. مایع به دست آمده ماء الشعیر طبی است. آن را می توان تا 2 روز در یخچال نگه داشت.
  • آب سیب
  • خورش کدو مسما

بی اشتهایی، تهوع و استفراغ:

  • هل را نیم کوب کنید و روی آن کمی گلاب بپاشید و در دستمالی ببندید و مدام جلوی بینی بگیرید.
  • کمی هل را پودر کنید با گلاب خمیر کنید و روی معده ضماد شود. هر 12 ساعت این ضماد تعویض شود.
  • در بیمارانی که علایم کرونا در آنها بیشتر گوارشی است و دچار سرفه نیستند: در زمان حالت تهوع شربت گلاب که دستورش در انتها آورده شده را در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود. سپس یک قاشق چایخوری از آن بخورید و 15 دقیقه صبر کنید. اگر استفراغ نکردید، مجددا یک قاشق چایخوری دیگر از شربت بخورید. همین کار را هر 15 دقیقه انجام دهید.کم کم فاصله قاشق ها را کمتر و حجم شربت مصرفی را بیشتر کنید.
  • زنجبیل و شکر: پودر زنجبیل و شکر را به نسبت یک به 10 مخلوط کنید و بعد از غذا یک سوم قاشف چایخوری میل کنید.
  • رب انار شیرین یا ملس، یک قاشق مرباخوری قبل از غذا

سردرد:

  • ماساژ ساق پاها با روغن گل سرخ
  • گرم نگه داشتن سر موقع خروج از حمام
  • ریختن روغن بادام شیرین در بینی
نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *