تدابیر فشارخون

تدابیر فشارخون

تدابیر فشار خون

مصرف موارد زیر در کاهش فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا کمک کننده می ­باشد:

توجه مهم:

قبل از شروع رژیم سیر و شربت سیر حتماً با پزشک خود مشورت نمایید و ایشان را از داروهای مصرفی خود مطلع سازید.

  • رژیم سیر و آبلیمو: 30 حبه سیر پوست گرفته را با 5 عدد لیموترش تازه با پوست که چند برش روی پوست آن زده شده در مخلوط کن ریخته تا خمیر شود. به خمیر حاصل یک لیتر آب افزوده و روی شعله بسیار کم گذاشته تا به جوش آید و بعد از به جوش آمدن شعله را خاموش کرده تا سرد شود، سپس آن را صاف نموده و در یخچال نگهداری نمایید. صبح ناشتا 50 سی سی یا یک استکان تا 40 روز مصرف شود. بعد از گذشت 6 ماه رژیم فوق را می­توان تکرار کرد.
  • پماد سیر: دو حبه سیر پوست کرده را له یا رنده کرده سه قاشق سوپ خوری روغن زیتون به آن بیافزایید و کف پاها بمالید.
  • شربت های مفید: مصرف شربت آلبالو، شربت زرشک و مربای آلبالو مفید است.
  • پرهیزات: پرهیز از مصرف زیاد گوشت قرمز و تخم مرغ، مواد غذایی چرب، شوریجات، غذاهای غلیظ و دیر هضم
  • اعمال یداوی: ماساژ و بادکش ساق پا در کاهش فشار خون اثرات قابل توجهی دارد.

تدابیر فشارخون سرد

مصرف موارد زیر در افرادیکه دچار افزایش فشار خون ناشی از غلبه سردی هستند توصیه می­ شود:

  • استفاده از سیاهدانه همراه با وعده های غذایی مثلاً می­توان هنگام مصرف پنیر یا دیگر مواد غذایی روی آن سیاهدانه پاشید و مصرف کرد.
  • مصرف دمکرده به لیمو یا دمکرده گل گاوزبان با لیمو عمانی
  • مصرف شیر فندق. روش تهیه: مغز فندق خام 50 گرم عسل 3 قاشق غذاخوری آب سرد 3 لیوان پوست فندق ها را جدا کرده و آنها را به همراه آب و عسل در مخلوط کن ریخته تا به طور کامل مخلوط شود و به رنگ سفید در آید. 2 الی 3 لیوان در روز جهت کاهش فشار خون و رفع ناراحتی های گوارشی مفید است.
  • مصرف شربت سیر. روش تهیه: 10 عدد حبه سیر پوست کرده را له کرده و در یک لیوان آب و 100 گرم شکر ریخته بجوشانید تا به قوام آید هر روز 2 قاشق سوپ خوری از آن مصرف شود.

تدابیر فشارخون گرم

مصرف موارد زیر در افرادیکه دچار افزایش فشار خون ناشی از غلبه گرمی هستند توصیه می­ شود:

  • وعده های غذایی با مصرف آبغوره و آب لیموترش تازه همراه شود.
  • مصرف دمکرده چای ترش با لیمو عمانی یا دمکرده میوه آلبالو یا دمکرده زرشک آبگیری
  • مصرف آش آبغوره یا آش آلو

دستور آش آبغوره:

مواد لازم:
جوپوست کنده 1 پیمانه، برنج نصف پیمانه، ماش 1 پیمانه، سبزی آش 1 کیلو، پیاز متوسط 1 عدد، زرشک 2 قاشق غذا خوری، روغن زیتون 1 استکان، پونه کوهی 1 قاشق غذا خوری، ادویه شامل: نمک، فلفل، دارچین، زنجبیل، زیره، زردچوبه، گلپر ساییده شده و آبغوره به مقدار لازم. طرز تهیه: حبوبات را یک شب خیسانده سپس  روی حرارت  بگذارید تا به آرامی بجوشد سپس پیاز را خلال کرده و به آن اضافه نمایید و اجازه دهید تا بپزد پس از آن سبزی خرد شده و زرشک را به همراه نمک و ادویه به آن اضافه کنید وبه مرور هم بزنید تا پخته شود در انتها روغن زیتون و آبغوره و گلپر ساییده را به غذا اضافه نمایید.  این غذا برای کاهش فشار خون و همچنین رفع غلظت خون  بسیار مفید است.

دستور آش آلو:

مواد لازم:
لوبیا چیتی 1 لیوان، برنج 3 قاشق غذاخوری، ماش نصف لیوان، سبزی تازه شامل تره، جعفری و اسفناج 700 گرم، پیاز متوسط 1عدد، آلو بخارا 1 لیوان، روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری، گوجه فرنگی 2 عدد، آبغوره، نعنا خشک، نمک، فلفل، زردچوبه و گلپر ساییده شده به مقدار لازم. طرز تهیه: این آش همانند آش آبغوره تهیه می­شود با این تفاوت که باید در زمان پخت آلوها را به آش افزود.

  • مصرف آب ماست یا آب دوغ.
  • آلو سیاه یا آلو بخارا و تمر هندی را به مقدار مساوی در آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کرده و صاف شود و با مقداری ترنجبین شیرین شود و میل شود.
  • دمکرده های ذکر شده را می­توان روزانه یک یا دو بار یا گهگاه به جای چای مصرف کرد.
  • دوغ را در ظرفی ریخته و از شب تا صبح در هوای آزاد قرار دهید و روی ظرف را با پارچه نازکی پوشانده تا از ورود گرد و خاک جلوگیری شود آب که روی دوغ جمع شده را برداشته و مصرف کنید.

سلامت باشید

واحد تولید محتوای سلامتکده حضرت ولیعصر (عج)

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *