تدابیر فشار خون
مصرف موارد زیر در کاهش فشار خون افراد مبتلا به فشار خون بالا کمک کننده می باشد:
توجه مهم:
قبل از شروع رژیم سیر و شربت سیر حتماً با پزشک خود مشورت نمایید و ایشان را از داروهای مصرفی خود مطلع سازید.
- رژیم سیر و آبلیمو: 30 حبه سیر پوست گرفته را با 5 عدد لیموترش تازه با پوست که چند برش روی پوست آن زده شده در مخلوط کن ریخته تا خمیر شود. به خمیر حاصل یک لیتر آب افزوده و روی شعله بسیار کم گذاشته تا به جوش آید و بعد از به جوش آمدن شعله را خاموش کرده تا سرد شود، سپس آن را صاف نموده و در یخچال نگهداری نمایید. صبح ناشتا 50 سی سی یا یک استکان تا 40 روز مصرف شود. بعد از گذشت 6 ماه رژیم فوق را میتوان تکرار کرد.
- پماد سیر: دو حبه سیر پوست کرده را له یا رنده کرده سه قاشق سوپ خوری روغن زیتون به آن بیافزایید و کف پاها بمالید.
- شربت های مفید: مصرف شربت آلبالو، شربت زرشک و مربای آلبالو مفید است.
- پرهیزات: پرهیز از مصرف زیاد گوشت قرمز و تخم مرغ، مواد غذایی چرب، شوریجات، غذاهای غلیظ و دیر هضم
- اعمال یداوی: ماساژ و بادکش ساق پا در کاهش فشار خون اثرات قابل توجهی دارد.
تدابیر فشارخون سرد
مصرف موارد زیر در افرادیکه دچار افزایش فشار خون ناشی از غلبه سردی هستند توصیه می شود:
- استفاده از سیاهدانه همراه با وعده های غذایی مثلاً میتوان هنگام مصرف پنیر یا دیگر مواد غذایی روی آن سیاهدانه پاشید و مصرف کرد.
- مصرف دمکرده به لیمو یا دمکرده گل گاوزبان با لیمو عمانی
- مصرف شیر فندق. روش تهیه: مغز فندق خام 50 گرم عسل 3 قاشق غذاخوری آب سرد 3 لیوان پوست فندق ها را جدا کرده و آنها را به همراه آب و عسل در مخلوط کن ریخته تا به طور کامل مخلوط شود و به رنگ سفید در آید. 2 الی 3 لیوان در روز جهت کاهش فشار خون و رفع ناراحتی های گوارشی مفید است.
- مصرف شربت سیر. روش تهیه: 10 عدد حبه سیر پوست کرده را له کرده و در یک لیوان آب و 100 گرم شکر ریخته بجوشانید تا به قوام آید هر روز 2 قاشق سوپ خوری از آن مصرف شود.
تدابیر فشارخون گرم
مصرف موارد زیر در افرادیکه دچار افزایش فشار خون ناشی از غلبه گرمی هستند توصیه می شود:
- وعده های غذایی با مصرف آبغوره و آب لیموترش تازه همراه شود.
- مصرف دمکرده چای ترش با لیمو عمانی یا دمکرده میوه آلبالو یا دمکرده زرشک آبگیری
- مصرف آش آبغوره یا آش آلو
دستور آش آبغوره:
مواد لازم:
جوپوست کنده 1 پیمانه، برنج نصف پیمانه، ماش 1 پیمانه، سبزی آش 1 کیلو، پیاز متوسط 1 عدد، زرشک 2 قاشق غذا خوری، روغن زیتون 1 استکان، پونه کوهی 1 قاشق غذا خوری، ادویه شامل: نمک، فلفل، دارچین، زنجبیل، زیره، زردچوبه، گلپر ساییده شده و آبغوره به مقدار لازم. طرز تهیه: حبوبات را یک شب خیسانده سپس روی حرارت بگذارید تا به آرامی بجوشد سپس پیاز را خلال کرده و به آن اضافه نمایید و اجازه دهید تا بپزد پس از آن سبزی خرد شده و زرشک را به همراه نمک و ادویه به آن اضافه کنید وبه مرور هم بزنید تا پخته شود در انتها روغن زیتون و آبغوره و گلپر ساییده را به غذا اضافه نمایید. این غذا برای کاهش فشار خون و همچنین رفع غلظت خون بسیار مفید است.
دستور آش آلو:
مواد لازم:
لوبیا چیتی 1 لیوان، برنج 3 قاشق غذاخوری، ماش نصف لیوان، سبزی تازه شامل تره، جعفری و اسفناج 700 گرم، پیاز متوسط 1عدد، آلو بخارا 1 لیوان، روغن زیتون 6 تا 7 قاشق غذاخوری، گوجه فرنگی 2 عدد، آبغوره، نعنا خشک، نمک، فلفل، زردچوبه و گلپر ساییده شده به مقدار لازم. طرز تهیه: این آش همانند آش آبغوره تهیه میشود با این تفاوت که باید در زمان پخت آلوها را به آش افزود.
- مصرف آب ماست یا آب دوغ.
- آلو سیاه یا آلو بخارا و تمر هندی را به مقدار مساوی در آب جوش به مدت 15 دقیقه دم کرده و صاف شود و با مقداری ترنجبین شیرین شود و میل شود.
- دمکرده های ذکر شده را میتوان روزانه یک یا دو بار یا گهگاه به جای چای مصرف کرد.
- دوغ را در ظرفی ریخته و از شب تا صبح در هوای آزاد قرار دهید و روی ظرف را با پارچه نازکی پوشانده تا از ورود گرد و خاک جلوگیری شود آب که روی دوغ جمع شده را برداشته و مصرف کنید.
سلامت باشید
واحد تولید محتوای سلامتکده حضرت ولیعصر (عج)