تدابیر نزله و زکام

تدابیر نزله و زکام

تدابیر نزله و زکام

پرهیزات:

  • اجتناب از مصرف گوشت غلیظ مثل گوشت گاو و گوساله
  • اجتناب از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ شده و همچنین تند، شور و ترش
  • اجتناب از مصرف شیرینی جات، قهوه و کاکائو
  • اجتناب از مصرف لبنیات و فرآورده های لبنی مانند شیر، ماست، پنیر و خامه در طول مدت بیماری
  • اجتناب از مصرف غذاهای نفاخ مانند حبوبات، گردو، سیر و پیاز خام
  • اجتناب از مصرف سبزیجات تند مانند شاهی
  • اجتناب از مصرف سالاد، آب یا نوشیدنی ها همراه با غذا
  • اجتناب از نوشیدن آب سرد و آب همراه با یخ
  • اجتناب از پرخوری و پرنوشی و مصرف غذاهای متنوع در وعده های غذایی
  • خوابیدن در روز ترک شود یا مدت آن بیشتر از نیم ساعت نشود.
  • بعد از غذا خوردن بلافاصله نخوابید. بین شام و خواب شبانه 2 الی 3 ساعت فاصله باشد.
  • سر خود را در معرض باد و هوای خنک قرار ندهید و سر را بپوشانید.
  • استرس و اضطراب را از خود دور کرده زیرا از عوامل تشدید کننده بیماری می­باشد.

توصیه ها:

  • اگر دچار یبوست هستید حتماً ابتدا با مشورت پزشک اقدام به درمان آن نمایید.
  • ورزش اندام تحتانی بدن و مالش محکم پاها از زیر زانو به پایین باعث دفع ماده به سمت اندام تحتانی و روند بهبود تسریع می­ شود.
  • چرب کردن کف دست ها و پاها و نگه داشتن آنها جلوی حرارت.
  • نوشیدن آب جوش توصیه می­شود و بهتر است در طول درمان به جای آب، شربت گلاب و زعفران یا آب­جوش همراه عسل میل کرد.
  • دود کردن سقز یا عنبر نصارا هم در این زمینه مفید است. برای دود کردن سقز، میله فلزی یا سوزن یا چنگال را داغ کرده تا سرخ شود و به مقدار کمی سقز (به اندازه 1یا 2 عدد نخود) بزنید و دود آن را استنشاق کنید.
  • غرغره کردن با جوشانده صاف شده زیره سیاه یا آویشن به درمان کمک می­کند.
  • غرغره کردن با عرق آویشن، عرق زیره، عرق پونه، و عرق زنیان به درمان کمک می­کند. برای این کار ترکیب عرقها به نسبت مساوی یا هر کدام که در دسترس بود با مقداری عسل، چند قطره سرکه و کمی نمک مخلوط کرده و هر دو ساعت مقداری از محلول را غرغره نمایید.

غذاهای مفید:

  • در وعده صبحانه می­توان گلقند عسلی، مربای زنجبیل، مربای بالنگ، مربای به یا مربای سیب همراه با نان مصرف کرد همچنین مصرف زرده تخم مرغ عسلی مفید است.
  • مصرف غذاهایی مانند شوربا که در آن شلغم و اسفناج باشد توصیه می­ شود.

دستور تهیه حریره جهت تقویت سیستم ایمنی و رفع درد های عضلانی:

  • آب 2 لیوان، آرد گندم 2 قاشق غذاخوری، روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری، گلاب 5 قاشق غذاخوری، شکر 5 قاشق غذاخوری به صورت حریره  درست کرده و کمی دارچین و زعفران افزوده. هر ساعت سه الی چهار قاشق غذاخوری مصرف شود. می­توان در نهایت 7 عدد بادام پوست کنده را پودر کرد و به حریره اضافه کرد.
  • در صورت ابتلا به سرفه گلاب داخل حریره ریخته نشود.
  • حریره ای جهت تقویت مغز و مفید برای نزله:

یک قاشق غذاخوری تخم خشخاش و یک قاشق غذاخوری پودر بادام پوست کنده را در یک لیوان آب جوش ریخته و در آن را با ظرفی پوشانده و روی حرارت ملایم کتری قرار داده که سه الی چهار ساعت بماند بعد از این محتوی لیوان را صاف کرده با یک یا دو قاشق غذاخوری نشاسته و کمی نبات روی حرارت ملایم گذاشته تا غلیظ و مانند حریره شود. افزودن کمی زعفران و پودر تخم گشنیز خشک باعث تقویت اثر حریره خواهد شد.

  • سوپی جهت پاکسازی ریه و رفع خشونت سینه وحلق:

شامل نشاسته، آرد باقلا، جو پوست کنده، کدو سبز رنده شده، تخم کاهو، تخم خرفه با روغن بادام که بپزد و قوامی مانند فرنی پیدا کند. می­توان گوشت جوجه ماکیان یا ماهی کیلیکاپخته ریز کرده و به این سوپ افزود.

  • روش تهیه سیب پخته:

سر یک سیب رسیده با پوست را بریده و تخم آن را خارج کرده و داخل آن کمی دارچین و زنجبیل و عسل پر کرده و سپس سر سیب را روی آن گذاشته میتوان سیب را بخار پز کرده یا داخل فر یا روی شوفاژ گذاشت تا پخته شود سپس پوست آن را کنده و میل کنید. همین کار را میتوان با شلغم انجام داد و داخل آن را کمی خالی کرده و با آویشن، عسل و دارچین پر کرد و پخت.

  • نکته:

هدف درمان نزله، دفع مواد زاید از بدن است، بنابراین با شروع تدابیر و درمان ممکن است ابتدا ترشحات افزایش پیدا کند و به تدریج کاهش میابد.

غذایی است كه از گوشت های لطیف مانند گوشت مرغ یا بزغاله و…همراه با سبزیجات  و حبوباتی  مانند اسفاناخ، گشنیز کدو و ماش پوست کنده و … كه طعمى غالب ندارد باشد.

سلامتکده حضرت ولیعصر (عج)

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *