تدابیر واریکوسل

تدابیر واریکوسل

 

واریکوسل

صبح ناشتا ماء الجبن افتیمونی با خاکشیر و تمرهندی.
2 ساعت بعد از ماء الجبن:
صبحانه : نان سنگک برشته (خمیر نباشد) با مربای بالنگ یا مربای به یا مربای سیب بدون شیره (فقط میوه ی مربا میل شود) بدون چای . (می توانید در روزهای مختلف به طور متناوب از مرباهای ذکر شده استفاده کنید.)
بادام 20-15 عدد به صورت پوست کنده(مغز سفید آن مصرف شود) یا به صورت حریره بادام یا شیربادام(بادام پوست کنده +یک لیوان آب+ 1 قاشق مرباخوری عسل یا کمی نبات در مخلوط کن مخلوط شود.)
مویز 30-21 عدد
میان وعده: یک عدد سیب یا گلابی متوسط شیرین رسیده پوست کنده رنده شده با کمی گلاب و عرق بیدمشک عسل و زعفران و کمی عرق بهارنارنج (میکس شود) یا سیب یا گلابی شیرین رسیده پوست کنده پخته شده و له شده با کمی دارچین و زعفران و پودر پسته یا آب سیب یا آب گلابی با افزودنی های ذکر شده
ناهار : برنج به صورت چلوی آبکش شده به همراه سماق یا کمی زیره یا گشنیز
گوشت مصرفی : گوشت گوسفند جوان یا گوشت خروس یا گوشت سینه مرغ یا فیله مرغ بدون چربی یا گوشت بلدرچین یا کبک به صورت کباب یا ته چین یا آب پز کم آب.( گوشتهای مصرفی کاملا بدون چربی باشند)
از سبزیجات و ادویه جات شوید ، نعناع،آویشن، جعفری، زیره ، رازیانه ، انیسون ،دارچین، زعفران، هل، زنجبیل حتما در غذاها استفاده کنید.
نخوداب حتما در رژیم غذایی هفتگی قرار گیرد. به این صورت: یک مشت نخود آبگوشتی را به مدت 24ساعت در آب بخیسانید، نخود را همراه با پیاز وگوشت های توصیه شده آب پز کرده بعد از پخته شدن مقداری جعفری خرد شده و شوید خشک وادویه جات ذکر شده و روغن بادام یا زیتون افزوده شود.
شام : مثل ناهار میل شود یا از فالوده سیب استفاده شود .به این ترتیب که 2- 3عدد سیب رنده شده با یک قاشق غذاخوری شکر ، 1 قاشق چایخوری تخم فرنجمشک ، با 2 قاشق غذاخوری گلاب یا عرق بیدمشک و کمی عسل و زعفران با نان سنگک میل شود.
حلوای ماش و بادام: یک پیمانه ماش پوست کنده را بکوبید و با روغن کمی تفت دهید. 2 پیمانه شیر اضافه کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا کمی غلیظ شود. سپس مقداری عسل اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر نسبتا سفتی به دست آید. پیش از برداشتن یک چهارم پیمانه مغز بادام پوست کنده خرد شده و کمی هل ساییده اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
حلوای سیب: سیب شیرین و رسیده پوست‌کنده را با آب کم بپزید یا بخارپز نمایید تا له شود. عسل یا شکر را به همراه هل و گلاب در ظرف دیگری به قوام بیاورید. سیب له‌شده را به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا کاملاً مخلوط شده و به قوام حلوا درآید. سپس آن را در سینی پهن کرده و روی آن مغز پسته بپاشید.

بجای آب و نوشیدنی :

مخلوط آب و عسل یا آب سیب یا شربت سیب با عرق بهارنارنج و گلاب و عسل مصرف شود.
شربت سیب: مقدار دلخواه آب سیب را روی شعله بگذارند تا نصف شود،آنگاه آن را صاف کرده و یک شب بماند.سپس دوباره روی شعله ملایم بگذارند تا غلیظ شود.باز صاف کرده و در ظرف شیشه ای بریزند.اگر تابستان بود،چند روزی آن را در آفتاب بگذارند تا ماده آبی آن بخار شود. اگر خواستند شربت شیرین باشد، به ازای هر سه کیلو از افشره سیب با 420 گرم شکر به قوام بیاورند.
(سیب مصرفی در تمام موارد ، سیب شیرین رسیده پوست کنده باشد).

شربت میوه ها:
مواد لازم: عرقیات خارشتر، خارخاسك، آويشن، گزنه، شويد، تاجريزى، مرزه از هركدام يك شيشه.
آب‏ميوه‏های انگور، پرتقال، نارنگى، غوره، هويج يا زردك، آب تخم و لرد داخل خيار سالادى، ترب سياه از هركدام 250 گرم.
طرز تهيه:
آب‏ميوه‏ها و عرقيات را 10 دقيقه روى شعله ملايم بجوشانيد، سپس مقدارى عسل و يا شكر و يا قند به اندازه‏اى كه شيرين شود وارد كرده و 10 دقيقه ديگر بجوشانيد.
نصف قاشق چايخورى زعفران سائيده اضافه و 10 دقيقه ديگر بجوشانيد. در يخچال نگهدارى كنيد. روزانه بين 1 تا 3 استكان ميل كنيد.

میوه های مفید :

سیب، به، گلابی، انگور شیرین، زردآلوی شیرین، توت سفید شیرین.
زمان غذا خوردن منظم و سر ساعت باشد مثلا 8 صبح، 1عصر و 8 شب. در صورت احساس ضعف از 1قاشق غذاخوری عسل طبیعی بدون موم به صورت زیر زبانی استفاده شود.مصرف نوشیدنی از نیم ساعت قبل تا 2ساعت بعد از غذا ممنوع می باشد.
از مصرف مخلفات (سالاد و …) همراه غذا خودداری شود.
به اندازه یک عدس سنگ نمک قبل و بعد از غذا مکیده و میل شود (اگر بیمار منع مصرف نمک ندارد) و غذا کم نمک تهیه شود.
همراه غذا 7-5 عدد زیتون میل شود. از زیتون پرورده هم می توان استفاده نمود.

پرهیزات :

عدس ،بادمجان ،گوشت گاو و گوساله،ماهی(در صورت تمایل به مصرف ماهی فقط ماهی حلوا سفید قابل استفاده است و مصرف ماهی های دیگر توصیه نمی شود)، دوغ، ماست،پنیر، سبزیجات و میوه جات با طبیعت سرد مثل گوجه فرنگی،خیار،کاهو، خرفه، هندوانه، طالبی، آلبالو، گیلاس، هلو، نارنگی، پرتقال و …،قهوه ، نسکافه ،کاکائو، یخ، آب یا نوشیدنی که برای سرد کردن در آن یخ انداخته باشند، غذاهای آماده و موادغذایی کارخانه ای (اعم از چیپس و پفک وکیک و کلوچه و بیسکوئیت و …)،انواع مواد غذایی فراوری شده ،غذاهای مانده و فریزری، سوسیس و کالباس، پیتزا و انواع فست فودها و سس ها،الویه ، ماکارونی ،قارچ ،سیب زمینی،موز،غذاهای تند و شور،ترشیجات، غذاهای بسیارچرب و سرخ شده، روغن های نباتی، جامد و مایع صنعتی، شیرینی جات مصنوعی، انواع آبمیوه های صنعتی و نوشابه های گازدار.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *