تدابیر دیدان

بسمه تعالی

تدابیر دیدان

صبحانه:

2 قاشق غذاخوری آرد نخود و 6 قاشق غذاخوری پودر نارگیل را با 3 لیوان آب حرارت دهید تا به قوام فرنی برسد و غلیظ شود. سپس 2 قاشق غذاخوری شکر، نصف قاشق چایخوری دارچین، 1 قاشق غذاخوری مغز تخم هندوانه خرد شده، 2 قاشق غذاخوری مغز تخم کدوی خرد شده و 1 قاشق مرباخوری تخم گشنیز پودر شده و کمی زعفران اضافه کرده و به مدت یک ماه هر روز صبح ناشتا میل کنید.

در صورت مصرف نان با غذاها روی نان یک قاشق چایخوری سیاهدانه نیمکوب که یک شب تا صبح در سرکه خیسانده اید و خشک نموده اید، بپاشید.

ناهار و شام:

قبل و بعد از غذا به اندازه یک عدس نمک بخورید و غذاها را کم نمک تهیه کنید.

سیر ترشی و ترشی کرفس در طول روز میل شود.

  • خورشت نعناع:

مواد لازم: گوشت بره یا جوجه مرغ به صورت چرخ‌کرده ، پیاز خرد شده 1 عدد، سیر خرد شده 4-3 حبه، نعنای تازه خرد شده 1 پیمانه، پودر زنجبیل 1 قاشق چای‌خوری، زیره 1 قاشق چای‌خوری، پودر تخم گشنیز 1 قاشق چای‌خوری، فلفل سیاه نصف قاشق چای‌خوری، آب لیموی تازه 3-2 قاشق غذاخوری، میخک 3-2 دانه، هل سبز 4-3 دانه، زردچوبه، روغن کنجد، نمک

طرز تهیه: روغن را در ماهیتابه دردار بریزید و پیاز  و سیر را با گوشت  و کمی نمک مخلوط کنید و در تابه بریزید و پهن نمایید. در تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت با روغن و آب پیاز بپزد. در انتها هل، میخک، زردچوبه، زنجبیل، تخم گشنیز، فلفل، زیره، نعناع و آبلیمو را اضافه کرده و بگذارید مواد 4-3 دقیقه دیگر بپزند. موقع مصرف دانه‌های درسته هل و میخک را خارج کنید. می‌توانید خورشت نعنا را با پلوی ساده میل کنید.

  • خورشت کرفس با زعفران
  • کباب کوبیده میگو

مواد لازم:

میگو 500 گرم، روغن زیتون 150 گرم، پیاز درشت 2 عدد، نمک، فلفل و زنجبیل به‌ میزان لازم، سماق و زیره سیاه و آویشن هرکدام 1 قاشق چای‌خوری، آب لیموترش تازه 1 قاشق سوپ‌خوری.

طرز تهیه:

میگو چرخ کرده را با پیاز رنده شده مخلوط کنید و خوب مالش دهید تا کش بیاید. سپس آن را حدود یک ساعت در یخچال قرار دهید. آنگاه نصف لیوان روغن، نمک و فلفل و زنجبیل و آویشن را به آن افزوده و در ظرف بریزید و پهن کنید. سپس با کارد به پهنای 2 سانتی‌متر آن را برش دهید و در فر بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد و آب آن جذب خودش شده و فقط روغن بماند. موقع کشیدن غذا، قدری سماق و پودر زیره سیاه و آب لیمو به آن بزنید.

  • آش ترش با چاشنی تمرهندی و قره قروت و آبغوره
  • کلم پلو
  • نخوداب:

نخود را یک شب تا صبح در سرکه خیس کنید. سپس با همان سرکه به اضافه مقداری آب و کمی پیاز و سیر و دارچین و زعفران و آویشن و نمک  و روغن زیتون، خوب بپزید تا نرم شود. سپس کوبیده و میل کنید.

سایر دستورات:

نخود را در مخلوط آب و کمی سرکه بجوشانید و صاف کرده و در آب آن هر روز 15 دقیقه بنشینید.

 

 

 

نوشته های مرتبط
2 دیدگاه
عجم پور

سلام علیکم خدا قوت
برای نوبت گیری خیلی مشکل داریم
تلفن آه یا اشغال میزنه یا کسی جواب نمیده
تو سلامتکده هم بنده صندوق انتقاد و پیشنهاد ندیدم

سلام لطفا از طریق نوبت دهی آفلاین اقدام نمایید

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *