تدابیر شب کوری

بسمه تعالی

تدابیر شبکوری:

پرهیزات: پرهیزات عمومی برای همه بیماران + پرهیز از غذاهای سرخ کرده، غلیظ و دیر هضم، پرهیز از خوردن سر مرغ، جگر سفید (شش) گاو و گوسفند، حبوبات نفاخ مانند عدس، لوبیا، باقلا، کلم، پرهیز از زیاد خوردن خرفه و تره

توصیه ها:

  • بیمار نزدیک غروب آفتاب شام سبکی بخورد و از خوردن شام سنگین و دیروقت پرهیز کند.
  • در تمام غذاها ادویه جات آویشن، رازیانه، تخم شنبلیله، کاکوتی، گلپر، دارچین فلفل سیاه، میخک، زنجبیل و کمی خردل و سبزیجات جعفری و پونه اضافه شود.

غذاهای مفید:

صبحانه:

  • مربای آمله یا هلیله روزی 1 قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ عسلی
  • گلقند عسلی روزی 1 قاشق غذاخوری
  • شیربادام

ناهار و شام:

  • جگر کباب شده بز که روی آن کمی پودر مورد پاشیده شده باشد.
  • سوپ شلغم

مواد لازم: شلغم 500 گرم، جو پوست‌کنده 1 پیمانه، سبزی شامل جعفری و اسفناج پاک‌شده 200 گرم، پیاز متوسط 1 عدد، پونه کوهی 1 قاشق غذاخوری، روغن زیتون 5 تا 7 قاشق غذاخوری، هویج فرنگی متوسط 2 عدد، نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم، لیموترش تازه به مقدار لازم.

طرز تهیه: ابتدا جو را پاک کنید و به همراه چند لیوان آب روی حرارت مناسب قرار دهید تا بجوشد. سپس پیاز خلال شده و هویج رنده شده را به آن اضافه کنید. پس از چند جوش خوردن شلغم رنده شده، هویج خرد شده، جعفری خرد شده، پونه کوهی، نمک، فلفل و سایر ادویه‌ها را به آن بیفزایید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا جا بیفتد. سوپ را در ظرف مناسبی بکشید و به همراه مقداری روغن زیتون و لیموترش تازه میل کنید.

  • پلو مرغ که مرغ آن با کبر و بسفایج پخته شده باشد.
  • شوربا یا نخوداب با گوشت مرغ، خروس، کبک یا بلدرچین با ادویه جات و سبزیجات ذکر شده
  • شله ماهینی

مواد لازم: گندم 250گرم-ماهی بدون استخوان250گرم-سبزی ماهی(شنبلیله-شوید-گشنیز هرکدام به میزان مساوی)نیم کیلو-پیاز2عدد متوسط-سیر کوبیده 1قاشق غذاخوری-نمک –ادویه و فلفل به مقدار لازم.

طرز تهیه: ابتدا گندم را به مدت 4ساعت خیس کنید سپس در ظرف مناسبی به میزان 2 لیتر آب ریخته و صبر کنید تا بجوش آید، گندم ها را درآب جوش آمده بریزید و پس از جوش آمدن مجدد شعله گاز را خیلی کم کنید به مدت 3 ساعت درب ظرف را ببندید تا گندم ها خوب پخته شود و پف کند(یادتان باشد در این مدت اصلاً گندم ها را هم نزنید). پس از پختن گندم، ماهی بدون استخوان را اضافه کنید و دوباره درب ظرف را ببندید، نیم ساعت بعد پیاز و سیر و سبزیجات و ادویه جات و نمک را اضافه کنید و به مدت نیم الی یکساعت خوب هم بزنید تا مثل حلیم غلیظ شود .

نوشیدنی های مفید:

  • شربت آب و عسل
  • سکنجبین سیب لیمویی : آب سیب 250 سی سی، سرکه و گلاب و آبلیمو از هر کدام 150 سی سی مخلوط شود و با شکر به قوام آورده شود.
  • شربت به: 3 لیتر آب به را با 2 لیتر شیره انگور حرارت بدهید تا به قوام بیاید. موقع مصرف با آب رقیق کرده و بنوشید.
  • شربت یونجه
  • مخلوط آب سیب و هویج و شلغم
  • دم کرده قره قاط که با عسل شیرین شده باشد (روزی 3 استکان)
  • دم کرده آویشن، پونه، افسنتین (روزی 3 استکان)

میوه های مفید:

  • سیب
  • هویج

میان وعده:

  • فالوده سیب با تخم فرنجمشک
  • چغندر پخته با کمی خردل

 

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *