ﺗﻮﺻﻴﻪﻫﺎ و ﭘﺮﻫﻴﺰات ﺑﺮاي ﻫﻤﻪ اﻗﺴﺎم ﺳﺮدرد

ﺗﻮﺻﻴﻪﻫﺎ و ﭘﺮﻫﻴﺰات ﺑﺮاي ﻫﻤﻪ اﻗﺴﺎم ﺳﺮدرد

از ﺟﻤﻠﻪ اﻣﻮر ﺳﻮدﻣﻨﺪ در از ﺑﻴﻦ ﺑﺮدن ﺳﺮدرد، ﻛﻢ ﺧﻮردن و ﻛﻢ ﻧﻮﺷﻴﺪن اﺳﺖ. ﻳﻌﻨﻲ ﻣﻴﺰان ﻏﺬا و ﻧﻮﺷﻴﺪﻧﻲﻫﺎ از آن ﻣﻘﺪار ﻛﻪ ﺑﻪ آن ﻋﺎدت دارﻧﺪ ﻛﻤﺘﺮ ﺷﻮد. ﻣﺨﺼﻮﺻﺎ ﻏﺬاﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺑﺨﺎر ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ (ﻣﺒﺨﺮات.)در ﻛـﻢﺧـﻮري ﻫـﻢ ﻧﺒﺎﻳﺪ اﻓﺮاط ﺷﻮد، زﻳﺮا اﻓﺮاط در ﻛﻢ ﺧﻮردن ﻏﺬا در ﺳﺮدردﻫﺎي ﮔﺮم و ﺧﺼﻮﺻﺎ ﺳﺮدرد ﺻﻔﺮاوي ﻣﻀﺮ اﺳﺖ.

ﮔﺮﺳﻨﮕﻲ ﺷﺪﻳﺪ، ﺑﻲﺧﻮاﺑﻲ ﺑﺴﻴﺎر، ﺧﻮاب زﻳﺎد و ﻃﻮﻻﻧﻲ، ﺧﻮاب روز و ﺑﻌﺪ از ﻇﻬﺮ ﺑﺎﻋﺚ ﺳﺮدرد ﻣﻲﺷﻮد. ﺑﺮاي ﺑﻬﺒﻮد ﺳﺮدرد ﺑﺎﻻﺧﺺ از ﻧﻮع ﮔﺮم، ﺳﻜﻮن و آراﻣﺶ، ﻛﻢ ﺻﺤﺒﺖ ﻛﺮدن و ﺗﺮك ﻫﺮ ﭼﻴﺰي ﻛﻪ ﺑﺪن و ﻣﻮاد را ﺑﻪ ﺣﺮﻛﺖ در ﻣﻲآورد ﻣﺜﻞ زﻳﺎد ﻓﻜﺮ ﻛﺮدن، ﺧﺸﻢ و ﻏﻀﺐ، زﻳﺎد ﻧﺰدﻳﻜﻲ ﻛﺮدن ﺑﺴﻴﺎر ﻣﻔﻴﺪ اﺳﺖ.

ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ درﻣﺎن اﻛﺜﺮ ﺳﺮدردﻫﺎ، ﻧﺮم ﻧﮕﻪ داﺷـﺘﻦ ﺷـﻜﻢ و ﺟﻠـﻮﮔﻴﺮي از ﻳﺒﻮﺳـﺖ، ﻣﺎﺳـﺎژ و ﻣﺎﻟﻴـﺪن دﺳـﺖ و ﭘـﺎ و ﮔﺬاﺷﺘﻦ آﻧﻬﺎ در آب ﮔﺮم و ﻛﻤﻲ ﭘﻴﺎده روي اﺳﺖ. ﻣﺎﺳﺎژ ﭘﺎﻫﺎ از ﻟﺤﺎظ ﻗﻮت و ﺿﻌﻒ ﺑﻪ ﺣﺪي ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻣﺮﻳﺾ ﺧﻮﺷـﺶ ﺑﻴﺎﻳﺪ و ﺑﺨﻮاﺑﺪ. ﭘﺎﺷﻮﻳﻪ ﺑﺮاي رﻓﻊ ﺳﺮدرد ﺧﻮب اﺳﺖ و آن را ﺑﺮاي ﻫﻤﻪ اﻗﺴﺎم ﺳﺮدرد ﻣﺎدي از ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﭼﻴﺰﻫﺎ ﻣﻲداﻧﻨﺪ.

 در ﺳﺮدردﻫﺎي ﻣﺎدي ﻛﻪ ﻧﺎﺷﻲ از ﺗﺠﻤﻊ ﻣﻮاد زاﻳﺪ در ﺳﺮ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺴﺘﻦ ﭘﺎﻫﺎ، ﻣﺎﺳﺎژ و ﺷﺴﺘـﺸﻮي آنﻫـﺎ ﺑـﺎ آب ﮔﺮم و ﺑﺎدﻛﺶ ﻛﺮدن ﺳﺎق ﭘﺎﻫﺎ ﺑﺎﻋﺚ ﻛﺸﺎﻧﻴﺪن ﻣﻮاد از ﺳﺮ ﺑﻪ ﭘﺎﻳﻴﻦ ﻣﻲﺷﻮد. ﻛﻮﺑﻴﺪن و ﻣﺎﻟﻴﺪن ﺳﺮ در ﻣﻮﻗﻊ درد ﻣـﻀﺮاﺳﺖ. ﺑﻪ ﺟﺎي آن ﺳﺎق و ﻛﻒ ﭘﺎﻫﺎ را ﺑﻤﺎﻟﻨﺪ.

ﺑﻌﺪ از ﺗﻨﻘﻴﻪ و ﭘﺎﻛﺴﺎزي ﺑﺪن، ﻣﺎﺳﺎژ ﺳﺮ ﺑﻪ آﻫﺴﺘﮕﻲ اﺷﻜﺎﻟﻲ ﻧﺪارد. ﻣﺎﺳﺎژ اﻋﺼﺎب و ﻋﻀﻼت ﮔﺮدن ﺧـﻮب اﺳـﺖ. ﺳﻨﮓ ﭘﺎ زدن و ﮔﺬاﺷﺘﻦ ﭘﺎﻫﺎ در آب ﺳﺮد ﺑﻌﺪ از اﺳﺘﺤﻤﺎم ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ. ﺑﻮﻳﻴﺪن ﻣﻮاد ﺧﻮﺷـﺒﻮ، ﻧـﺮم ﻧﮕـﻪ داﺷـﺘﻦ ﺷﻜﻢ ﺑﺎ ﻣﻠﻴﻨﺎﺗﻲ ﻧﻈﻴﺮ ﻓﻠﻮس(ﺧﻴﺎر ﺷﻨﺒﺮ)، ﮔﻠﻘﻨﺪ ﺑﻪ ﺣﺴﺐ ﺳﺒﺐ ﻣﻔﻴﺪاﺳﺖ.

ﺑﻮﻳﻴﺪن اﺷﻴﺎي ﮔﺮم ﻣﺜﻞ ﻧﺮﮔﺲ، رﻳﺤﺎن، ﻣﺮزﻧﺠﻮش، ﺳﻴﺎﻫﺪاﻧﻪ، ﻋﻨﺒﺮ، ﻋﻮد ﺑﺮاي ﺳﺮد ﻣﺰاﺟﺎن و ﺑﻮﻳﻴـﺪن ﺻـﻨﺪل،ﻛﺎﻓﻮر، ﺧﻴﺎر و اﺷﻴﺎي ﺳﺮد ﺧﻮﺷﺒﻮ ﺑﺮاي ﮔﺮم ﻣﺰاﺟﺎن ﻣﻮﺛﺮ اﺳﺖ. اﻟﺒﺘﻪ ﺑﻮﻳﻴﺪن ﻣﻮارد ﻓﻮق ﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺣـﺴﺎﺳﻴﺖ ﺑـﻪ اﻧﻮاع ﺑﻮﻫﺎ دارﻧﺪ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻧﻤﻲﺷﻮد.

ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﻣﻀﺮ ﺳﺮدرد

ﺗﺮﺷﻲﺟﺎت ﺑﺎﻻﺧﺺ ﺳﺮﻛﻪ (ﻏﺬاﻫﺎي ﺗﺮش ﻣﮕﺮ در ﺑﻌﻀﻲ از اﻗﺴﺎم ﺳﺮدرد ﻣﺜﻼ ﺳﺮدردي ﻛﻪ ﺑـﻪ ﻣـﺸﺎرﻛﺖ ﻣﻌـﺪه ﺑﺎﺷﺪ و آن ﻏﺬاي ﺗﺮش ﻣﻮﺟﺐ دﺑﺎﻏﻴﺖ و ﺗﻘﻮﻳﺖ ﻣﻌﺪه ﺷﻮد و ﻣﻨﻊ رﻳﺨﺘﻦ ﺻﻔﺮا ﺑﻪ ﻣﻌﺪه ﺑﻜﻨﺪ ﻣﺠﺎز اﺳﺖ) ﻏﺬاي ﻧﻔـﺎخ و دﻳﺮ ﻫﻀﻢ ﻏﺬاﻫﺎي ﺑﺨﺎرزا ﻣﺎﻧﻨﺪ ﮔﺮدو، ﺳﻴﺮ، ﺳﻴﺮ داغ، ﭘﻴﺎز، ﺗﺮه، ﺗﺮه ﺗﻴﺰك، ﻛﻠﻢ، ﺧﺮدل، ﻓﻠﻔﻞ، ﺳﻠﻴﺨﻪ زﻋﻔﺮان زﻳـﺎد، ﺧﺮﻣﺎ، ﺷﻨﺒﻠﻴﻠﻪ، ﻋﺪس، ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺑﺎدﻣﺠﺎن، ﺑﺎﻗﺎﻟﻲ، ﭘﻨﻴﺮ، ﻣﺎﻫﻲ، دارﭼﻴﻦ ﺑﺮاي ﮔﺮم ﻣﺰاﺟﺎن. ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺳﺮدرد دﭼﺎر ﺿـﻌﻒ ﺑﺪﻧﻲ ﻣﻲﺷﻮد از ﻣﺼﺮف ﺷﻴﺮ اﺟﺘﻨﺎب ورزد.

ﺳﺮدرد ﮔﺮم

ﺗﻮﺻﻴﻪﻫﺎ: ﻧﻮﺷﻴﺪن ﻣﺎءاﻟﺸﻌﻴﺮ، ﺷﺮﺑﺖ ﻟﻴﻤﻮ، ﺷﺮﺑﺖ آﻟﻮ. ﺧﻮردن ﺧﻴﺴﺎﻧﺪه آﻟﻮﺑﺨﺎرا، ﺧﻴﺴﺎﻧﺪه ﺗﻤﺮﻫﻨـﺪي ﻳـﺎ ﻋﻨـﺎب(ﻣﺨﺼﻮﺻﺎ در ﺻﻮرت ﻳﺒﻮﺳﺖ) ﺧﻮردن ﻛﺎﻫﻮ. ﻟﻌﺎب اﺳﻔﺮزه ﺑﺎ ﺟﻼب ﻛﻪ ﻣﻨﻊ ﺻﻌﻮد ﺑﺨﺎر ﺑﻪ ﺳﻮي ﺳـﺮ ﻣـﻲﻛﻨـﺪ. ﭘـﻮدر ﮔﺸﻨﻴﺰ ﺧﺸﻚ 7 ﺗﺎ10 ﮔﺮم ﺑﺎ ﻫﻢ وزﻧﺶ ﺷﻜﺮ ﻳﺎ ﭘﻮدر ﻧﺒﺎت ﺑﻌﺪ از ﻏﺬا. ﺑﺮاي ﺳﺮدردي ﻛﻪ از ﺣﺮارت آﻓﺘﺎب اﻳﺠﺎد ﺷـﺪه ﺑﺎﺷﺪ ﻟﻌﺎب ﺑﻪداﻧﻪ ﻛﻪ در ﮔﻼب ﻟﻌﺎب داده ﺑﺎﺷﺪ.

اﺳﻔﻴﺪﺑﺎج، ﻛﺸﻚ ﺟﻮ ﺑﺎ ﺷﻴﺮه ﻣﻐﺰ ﺑﺎدام، آش ﻣﺎش ﻛﻪ از ﻣﺎش ﭘﻮﺳﺖ ﮔﺮﻓﺘﻪ، ﻛﺪو، اﺳﻔﻨﺎج، ﮔﺸﻨﻴﺰ، ﺧﺮﻓﻪ، ﺷـﻴﺮه ﻣﻐﺰ ﺑﺎدام، روﻏﻦ ﺑﺎدام و آب اﻧﺎر ﻳﺎ آﺑﻐﻮره درﺳﺖ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ. ﺗﺮﺷﻲ ﻏﺬاﻫﺎ آﺑﻠﻴﻤﻮ، آﺑﻐﻮره، آب اﻧﺎر، زرﺷﻚ، ﺗﻤﺮﻫﻨﺪي ﻳﺎ ﺳﻤﺎق ﺑﺎﺷﺪ. در ﻏﺬاﻫﺎ از ﮔﺸﻨﻴﺰ ﺗﺎزه ﻳﺎ ﺧﺸﻚ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد. اﻧﺎر، ﺷﻔﺘﺎﻟﻮ، ﺑﻪ، ﺳﻴﺐ، ﮔﻼﺑﻲ ﻣﻴﺨﻮش، آﻟﻮ، ﺗـﻮت، ﺧﻴـﺎر ﻣﻔﻴﺪﻧﺪ. ﭘﺎﺷﻮﻳﻪ ﺑﺎ ﺟﻮﺷﺎﻧﺪه ﺳﺒﻮس ﮔﻨﺪم، ﺧﻄﻤﻲ و ﺑﻨﻔﺸﻪ. اﮔﺮ ادوﻳﻪ ﻣﺬﻛﻮر در دﺳﺘﺮس ﻧﺒﺎﺷﺪ ﺻﺮﻓﺎ آب ﮔﺮم و ﻧﻤﻚ و ﺳﺒﻮس ﻫﻢ ﻣﻔﻴﺪ اﺳﺖ.

ﻣﺎﻟﻴﺪن روﻏﻦ ﮔﻞ ﺑﻪ وﺳﻂ و ﺟﻠﻮي ﺳﺮ اﻟﺒﺘﻪ در ﺻﻮرﺗﻲ ﻛﻪ ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﺳﺮدرد، ﻧﺰﻟﻪ (ﺗﺮﺷﺢ ﭘﺸﺖ ﺣﻠﻖ) و آﺑﺮﻳﺰش ﺑﻴﻨﻲ ﻧﺒﺎﺷﺪ. در ﻣﻮاﻗﻌﻲ ﻛﻪ ﻧﺰﻟﻪ و ﺳﺮﻓﻪ ﻧﺒﺎﺷﺪ، ﮔﺬاﺷﺘﻦ ﭘﺎرﭼﻪاي ﻛﻪ ﺑﺎ روﻏﻦ ﮔﻞ، ﮔﻼب دو ﺑﺮاﺑﺮ روﻏﻦ و ﺳﺮﻛﻪ ﻧﺼﻒ روﻏﻦ ﺗﺮ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ روي ﭘﻴﺸﺎﻧﻲ و ﺟﻠﻮي ﺳﺮ ﻣﻜﺮرا و ﻋﻮض ﻛﺮدن آن ﺑﻌﺪ از ﮔﺮم ﺷﺪن. ﺑﻮﻳﻴﺪن ﮔـﻞ ﺳـﺮخ و ﮔـﻼب، ﻧﻮﺷﻴﺪن و ﭘﺎﺷﻴﺪن ﮔﻼب ﺑﺮ ﺳﺮ و ﺻﻮرت (ﻣﻘﺪار ﮔﻼب ﺧﻴﻠﻲ ﻛﻢ ﻧﺒﺎﺷﺪ زﻳﺮا ﺑﺎﻋﺚ ﺗﺸﺪﻳﺪ ﺳﺮدرد ﻣﻲﺷﻮد.) ﮔﺬاﺷـﺘﻦ ﻟﻴﻤﻮ روي ﭘﻴﺸﺎﻧﻲ. ﺑﻪ اﻳﻦ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﻛﻪ ﻟﻴﻤﻮ را ﺑﺮﻳﺪه و ﻫﺮ دو ﻗﺴﻤﺖ آن را روي ﺗﺎﺑﻪاي ﻛﻪ ﮔـﺮم ﺑﺎﺷـﺪ ﮔﺬاﺷـﺘﻪ ﻳﻜـﻲ از آنﻫﺎ را ﺑﺮداﺷﺘﻪ روي ﭘﻴﺸﺎﻧﻲ ﺑﮕﺬارﻧﺪ و ﻫﺮﮔﺎه ﺳﺮد ﺷـﺪ آن را ﻣﺠـﺪدا روي ﺗﺎﺑـﻪ ﮔﺬاﺷـﺘﻪ و دﻳﮕـﺮي را روي ﭘﻴـﺸﺎﻧﻲ ﺑﮕﺬارﻧﺪ.

ﺑﺎدﻛﺶ ﻛﺮدن ﭘﺎﻫﺎ و ﺑﻌﺪ از آن ﺷﺴﺘﻦ ﭘﺎﻫﺎ ﺑﺎ آب ﻧﻴﻢ ﮔﺮم ﻳﺎ آﺑﻲ ﻛﻪ داروﻫـﺎي ﭘﺎﺷـﻮﻳﻪ در آن ﺟﻮﺷـﺎﻧﺪه ﺑﺎﺷـﻨﺪ ﺑﺮاي ﻫﻤﻪ اﻗﺴﺎم ﺳﺮدرد ﮔﺮم ﻣﻔﻴﺪ اﺳﺖ. 

اﺳﻔﻴﺪﺑﺎج: ﺑﺎل ﺟﻮﺟﻪ ﻳﺎ ﻣﺮغ ﻳﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﺑﺰﻏﺎﻟﻪ و ﺑﺮه ﻳﺎ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﮔﻮﺷﺖ آﻧﻬﺎ ﺳﺒﻚ و زود ﻫـﻀﻢ اﺳـﺖ در آب ﺑﺠﻮﺷﺎﻧﻨﺪ و ﻛﻒ آن را ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ ﺗﺎ ﺑﭙﺰد. ﺳﭙﺲ ﻣﺎش و ﺟﻮ ﭘﻮﺳﺖ ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﻛﻤﻲ ﺑﺮﻧﺞ و ﺳﺒﺰي ﺟﺎت (اﺳـﻔﻨﺎج، ﮔـﺸﻨﻴﺰ،ﻛﺪو) و ﻧﻤﻚ و روﻏﻦ ﺑﺎدام را اﺿﺎﻓﻪ ﺷﻮد.

ﻣﺎءاﻟﺸﻌﻴﺮ: ﻣﻘﺪاري ﺟﻮ را در 14 ﺗﺎ 20 ﺑﺮاﺑﺮ آب ﺧﻴﺴﺎﻧﺪه، روي ﺷﻌﻠﻪ ﻣﻼﻳﻢ ﺑﭙﺰﻧﺪ ﺗﺎ ﺟﻮ ﺑـﺎز ﺑـﺸﻮد. ﺑـﻪ ﻣﺤـﺾ ﺷﻜﻔﺘﻪ ﺷﺪن ﺟﻮﻫﺎ، ازروي ﺣﺮارت ﺑﺮداﺷﺘﻪ ﺗﺎ ﺳﺮد ﺷﻮد. آب آن را ﺻﺎف ﻛﺮده ﻧﻴﻢ ﮔﺮم ﺑﻨﻮﺷﻨﺪ.

ﺟﻼب: ﻳﻚ ﻛﻴﻠﻮ ﺷﻜﺮ را ﺑﺎ ﺳﻪ ﻛﻴﻠﻮ ﮔﻼب روي ﺷﻌﻠﻪ ﻣﻼﻳﻢ ﻗﺮار داده ﺗﺎ ﺑﺠﻮﺷﺪ، ﻛﻒ آن را ﺑﮕﻴﺮﻳﺪ ﺗﺎ ﻣﻘـﺪار آن ﻧﺼﻒ ﺷﻮد، ﺳﭙﺲ ﻳﻚ ﮔﺮم زﻋﻔﺮان ﺳﺎﻳﻴﺪه ﺑﻪ آن اﺿﺎﻓﻪ ﻛﻨﻴﺪ. ﻣﺎﻳﻪ ﺷﺮﺑﺖ را در ﻳﺨﭽﺎل ﻧﮕﻬﺪاري ﻛﺮده ﻣﻮﻗﻊ ﻣـﺼﺮف ﺑﺎ آب رﻗﻴﻖ ﻛﺮده ﺑﻨﻮﺷﻴﺪ.

ﺷﺮﺑﺖ ﻟﻴﻤﻮ: ﻣﻘﺪاري ﺷﻜﺮ را در ﻇﺮﻓﻲ رﻳﺨﺘﻪ، آﻧﻘﺪر آﺑﻠﻴﻤﻮي ﺗﺎزه روي آن ﺑﺮﻳﺰﻧﺪ ﺗﺎ روﻳﺶ را ﺑﮕﻴﺮد، ﻳﻚ ﺷﺒﺎﻧﻪ روز در ﻇﺮف در ﺑﺴﺘﻪ در دﻣﺎي ﻣﻌﻤﻮﻟﻲ ﻧﮕﻬﺪاري ﺷﻮد. ﺳﭙﺲ آن را ﺻﺎف ﻛﺮده ﺑﺎ ﻗﺪري دﻳﮕﺮ آﺑﻠﻴﻤـﻮ ﺑـﺎ ﺣـﺮارت ﺑـﻪ ﻗﻮام ﺑﻴﺎورﻧﺪ. ﺑﺎ آب رﻗﻴﻖ ﻛﺮده ﺑﻨﻮﺷﻨﺪ.

ﺳﺮدرد ﺳﺮد

از آب ﺑﺴﻴﺎر ﺳﺮد، ﭘﺸﺖ ﻣﻴﻮه آب ﺧﻮردن، ﻏﺬاﻫﺎي ﺳﺮد ﻣﺜﻞ ﻣﺎﺳﺖ، ﻣﺎﻫﻲ، ﻧﻮﺷﻴﺪﻧﻲﻫﺎي ﺳﺮد، ﻣﻴﻮهﻫﺎي ﺳـﺮد ﻣﺜﻞ ﺧﻴﺎر، ﻧﺎرﻧﮕﻲ، ﭘﺮﺗﻘﺎل و.. .، اﺳﺘﺤﻤﺎم ﻃﻮﻻﻧﻲ ﻣﺪت ﭘﺮﻫﻴﺰ ﺷﻮد. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﭘﺮﻫﻴﺰات ﻛﻠﻲ ﺳﺮدرد ﻧﻴﺰ رﻋﺎﻳﺖ ﺷﻮد.

ﺗﻮﺻﻴﻪﻫﺎ: ﮔﺮم ﻛﺮدن ﺳﺮ ﺑﺎ ﭘﺎرﭼﻪ ﮔﺮم ﺷﺪه، ﻛﻴﺴﻪ آب ﮔﺮم، ﺳﺒﻮس و ﻧﻤﻚ ﮔـﺮم ﺷـﺪه )ﻛﻴـﺴﻪ ﭘﺎرﭼـﻪاي را ازﺳﺒﻮس ﮔﻨﺪم و ﻧﻤﻚ ﭘﺮﻛﺮده روي آﺗﺶ ﮔﺮم ﻛﻨﻨﺪ وروي ﺳﺮ ﺑﮕﺬارﻧﺪ(. ﺑﺨﻮر از آﺑﻲ ﻛﻪ در آن ﺑﺎﺑﻮﻧـﻪ، اﻛﻠﻴـﻞ اﻟﻤﻠـﻚ، ﺑﻮﻣﺎدران، آوﻳﺸﻦ و ﺳﭙﺴﺘﺎن ﺟﻮﺷﺎﻧﺪه ﺑﺎﺷﻨﺪ و ﺳﭙﺲ ﭘﺎرﭼﻪاي در آن آب ﮔﺬاﺷﺘﻪ روي ﻣﻮﺿﻊ درد ﺑﮕﺬارﻧﺪ. ﭘﺎﺷﻮﻳﻪ ﺑﺎ ﺳﺒﻮس، ﺑﺎﺑﻮﻧﻪ، اﻛﻠﻴﻞ اﻟﻤﻠﻚ و ﻧﻤﻚ. روﻏﻦ ﻣﺎﻟﻲ ﺑﺪن ﺑﺎ روﻏﻦﻫﺎي ﻣﻨﺎﺳﺐ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﺎدام، زﻳﺘﻮن. ﻣﺎﻟﻴﺪن روﻏﻦ ﺳﻴﺎه داﻧﻪ در ﺳﻮراخ ﺑﻴﻨﻲ و ﭘﻴﺸﺎﻧﻲ، دوش آب ﮔﺮم، در ﺣﻤﺎم ﮔﺮم آب ﮔﺮم روي ﺳﺮ ﻣﻜﺮرا ﺑﺮﻳﺰﻧﺪ ﺗـﺎ ﺳـﺮ ﮔـﺮم ﺷـﻮد و ﺑﻌـﺪ از ﺑﻴﺮون آﻣﺪن ﺳﺮ را ﺑﭙﻮﺷﺎﻧﻨﺪ و از ﻫﻮاي ﺳﺮد ﻣﺤﺎﻓﻈﺖ ﻛﻨﻨﺪ، ﻣﺎﺳﺎژ ﺳﺎق ﭘﺎﻫﺎ و ﺑﺴﺘﻦ ﭘﺎﻫﺎ از ران ﺗﺎ ﺳﺎق. اﮔـﺮ ﺳـﺮدرد از ﺳﺮﻣﺎي ﻫﻮا ﺑﺎﺷﺪ، ﻳﻚ ﻋﺪد ﺷﻠﻐﻢ درﺷﺖ را ﺗﻜﻪ ﺗﻜﻪ ﻛﺮده و ﺑﭙﺰﻧﺪ ﺗﺎ ﻟـﻪ ﺷـﻮد و ﺑﻌـﺪ ﺑﺨـﺎر آن را ﺑـﺎ ﻧﻔـﺲ ﻋﻤﻴـﻖ اﺳﺘﻨﺸﺎق ﻛﻨﻨﺪ و ﺑﻪ ﻣﻐﺰ ﺑﻔﺮﺳﺘﻨﺪ. در ﺻﻮرت ﻳﺒﻮﺳﺖ ﺷﻜﻢ، اﻧﺠﻴﺮ را در آب و ﻋﺴﻞ ﺧﻴﺴﺎﻧﺪه ﺑﺨﻮرﻧﺪ.

ﺧﻮردﻧﻲﻫﺎي ﻣﻔﻴﺪ: ﺳﻜﻨﺠﺒﻴﻦ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻋﺴﻞ درﺳﺖ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ، ﺷﺮﺑﺖ اﺳﻄﻮﺧﺪوس، ﻣﺮﺑﺎي ﺑﺎﻟﻨﮓ، ﻣﺮﺑﺎي زﻧﺠﺒﻴﻞ، ﻣﺎءاﻟﻌﺴﻞ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻋﺮق رازﻳﺎﻧﻪ درﺳﺖ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﻬﺘﺮ اﺳﺖ ﺑﻪ ﺟﺎي آب از آب ﻋﺴﻞ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﻮد. اﻧﺠﻴﺮ ﺧﺸﻚ، ﻣـﻮﻳﺰ، ﭘﺴﺘﻪ، ﺑﺎدام ﺧﺎم. دﻣﻜﺮده ﺑﺎﺑﻮﻧﻪ، زرده ﺗﺨﻢ ﻣﺮغ ﻋﺴﻠﻲ، ﺧﻮراك ﮔﻮﺷﺖ ﻣﺮغ ﺧـﺎﻧﮕﻲ، دراج، ﺗﻴﻬـﻮ ﭘﺮﻧـﺪﮔﺎن ﺑﻴﺎﺑـﺎﻧﻲ و ﻛﻮﻫﻲ ﻛﻪ ﺑﺎ ادوﻳﻪﺟﺎت ﺧﻮﺷﺒﻮ ﻣﺜﻞ زﻳﺮه، ﻣﻴﺨﻚ، ﻫﻞ، دارﭼﻴﻦ و ﮔﺸﻨﻴﺰ ﺧﺸﻚ و ﺷﻮﻳﺪ ﺧﺸﻚ و ﭼﻐﻨﺪر ﺗﻬﻴـﻪ ﺷـﺪه ﺑﺎﺷﺪ. ﺣﺮﻳﺮهاي ﻛﻪ ﺑﺎ ﺷﻴﺮ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪ و ﺳﺒﻮس ﮔﻨﺪم ﻳﺎ آرد ﮔﻨﺪم ﻳﺎ ﮔﻨﺪم ﻛﻮﺑﻴﺪه درﺳﺖ ﺷﺪه ﺑﺎﺷﺪ، ﺳـﻮپ ﺟﻮﺟـﻪ ﺑـﺎ ﻧﺎن ﮔﻨﺪم، اﺳﻔﻴﺪﺑﺎج ﺑﺎ ادوﻳﻪﺟﺎت ﮔﺮم ﻣﺜﻞ ﻧﻤﻚ، زﻳﺮه، دارﭼﻴﻦ، ﭘﻮدر ﻣﻴﺨﻚ، ﭘﻮدر آوﻳﺸﻦ. ﻧﺨﻮدآب. اﺳﺘﻨﺸﺎق ﺑﺨـﺎرآشﻫﺎ و ﺳﻮپﻫﺎ ﻫﻨﮕﺎم ﺧﻮردن و ﺑﺨﺎر آﻧﻬﺎ را ﺑﻪ ﻣﻐﺰ رﺳﺎﻧﺪن ﺧﻮب اﺳﺖ.

ﺷﺮﺑﺖ اﺳﻄﻮﺧﺪوس: اﺳﻄﻮﺧﺪوس ﺧﺸﻚ100 ﮔﺮم، در ﻳﻚ ﻟﻴﺘﺮ ﮔﻼب ﺷﺐ ﺧﻴﺴﺎﻧﺪه، ﺻﺒﺢ ﺑﺠﻮﺷﺎﻧﻴﺪ ﺗـﺎ ﻧـﺼﻒ ﺷﻮد ﺑﺎ 400ﮔﺮم ﻗﻨﺪ ﺑﻪ ﻗﻮام ﺑﻴﺎورﻳﺪ. ﻣﺎﻳﻪ ﺷﺮﺑﺖ را ﺑﺎ آب ﮔﺮم رﻗﻴﻖ ﻛﺮده ﻣﻴﻞ ﻛﻨﻴﺪ. ﻧﺨﻮدآب: ﻣﻘﺪاري ﻧﺨﻮد را 24 ﺗﺎ 48 ﺳﺎﻋﺖ در آب ﺧﻴـﺴﺎﻧﺪه و ﺑـﺎ آب ﺑﭙﺰﻳـﺪ. ﺑـﻪ ﻧﺨـﻮد آب ﻣـﻲﺗـﻮان ﮔﻮﺷـﺖ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎﻧﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻛﺒﻚ، ﺗﻴﻬﻮ، ﺟﻮﺟﻪ ﻣﺮغ ﺧﺎﻧﮕﻲ، ﺟﻮﺟﻪ ﻛﺒﻮﺗﺮ، روﻏﻦ زﻳﺘﻮن، ﺗﺨﻢ ﻛﺎﻓﺸﻪ و ادوﻳـﻪﺟـﺎت ﺧﻮﺷـﺒﻮ ﻣﺜـﻞ زﻳﺮه، دارﭼﻴﻦ ﻧﻴﺰ اﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮد.

ﺳﺮدرد ﺳﻮداوي (ﻧﻮﻋﻲ ﺳﺮدرد ﺳﺮد): اﻧﮕﻮر، ﻣﻮﻳﺰ ﺑﻲداﻧﻪ، ﻛﺸﻤﺶ، ﭘﺴﺘﻪ، ﻧﺎرﮔﻴﻞ، ﺑﺎدام (ﻫﺮ ﺷﺐ 10 ﺗﺎ 15ﻋـﺪد ﺑﺎدام درﺧﺘﻲ را ﺷﻜﺴﺘﻪ، در آب ﮔﺬاﺷﺘﻪ، ﺻﺒﺢ ﭘﻮﺳﺖ ﻧﺎزك ﻗﻬﻮهاي را ﺑﺮداﺷﺘﻪ ﺧـﻮب ﺟﻮﻳـﺪه ﻗـﻮرت دﻫﻴـﺪ) ﺣﺮﻳـﺮه ﺑﺎدام، ﻣﺮﺑﺎي ﻫﻠﻴﻠﻪ، دﻣﻜﺮده ﮔﻞ ﮔﺎوزﺑﺎن ﺑﺎ ﺑﺎدرﻧﺠﺒﻮﻳﻪ و اﺳـﻄﻮﺧﺪوس و ﺗـﺮﻧﺠﺒﻴﻦ ﺑـﻪ ﺟـﺎي ﭼـﺎي، زرده ﺗﺨـﻢ ﻣـﺮغ ﻋﺴﻠﻲ، ﺳﻮپﻫﺎي ﭼﺮب ﺑﺎ ﮔﻮﺷﺖ ﭘﺮﻧﺪﮔﺎن ﻓﺮﺑﻪ و ﻧﺨﻮد ﭘﺨﺘﻪ، ﮔﻮﺷﺖ ﺑﺮه ﻳﺎ ﺑﺰﻏﺎﻟﻪ ﺑﺎ ﭼﻐﻨﺪر و ﻫﻮﻳﺞ و روﻏـﻦ ﺑـﺎدام وادوﻳﻪﺟﺎت ﮔﺮم، اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻔﺮﺣﺎت، ﺗﺮك ﻣﻮاد ﻏﺬاﻳﻲ ﺳﻮدازا ﻣﺜﻞ ﻋﺪس، ﭘﻨﻴﺮ ﻛﻬﻨﻪ، ﺑﺎدﻣﺠﺎن، ﮔﻮﺷﺖ ﺧﺸﻚ ﻛـﺮده،ﻣﺎﻫﻲ ﺷﻮر، ﻫﻤﻪ ﺷﻮريﺟﺎت و.. و ﭘﺮﻫﻴﺰ از ﻏﺬاﻫﺎي ﺳﺮد و ﺗﺮش ﺑﺮاي ﻣﺒﺘﻼﻳﺎن ﺑﻪ ﺳﺮدرد ﺳﻮداوي ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮد.

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *