تدابیر بی خوابی
الف) رژیم غذایی: قبل از صبحانه: 3 قاشق غذاخوری پودر ماء الجبن افتیمونی و 2 قاشق خاکشیر را در یک لیوان عرقیات مفرح ( شامل مخلوط عرقیات سیب، به، اسطخدوس، سنبل الطیب، بادرنجبویه، گلاب، گاوزبان، نعناع، نسترن، بهارنارنج، آویشن، هل، دارچین) داغ شده حل کرده و محتوای لیوان را 3 قسمت کنید. هر 10 دقیقه یک قسمت آن را گرم بنوشید و در فواصل یاد شده کمی ورزش نمایید تا عرق کنید. بعد از نوشیدن قسمت آخر لیوان تا 3-2 ساعت چیزی نخورید. بعد از این مدت اگر اشتها داشتید، می توانید صبحانه بخورید. (ترکیب ماء الجبن ذکر شده می تواند خود یک صبحانه باشد). صبحانه:- حریره بادام با شیر بز یک نعلبکی (حتما میل شود)
- مربای سیب، مربای کدو با نان برشته
- زرده تخم مرغ عسلی
- مویز 30-21 عدد
- حریره بادام با شیر بز یک نعلبکی (حتما میل شود)
- فالوده یک عدد سیب شیرین پوست کنده رنده شده با گمی گلاب و عرقیات مفرح و عسل
- 5 برگ کاهوی تازه را اندکی دارچین پاشیده و با کمی سکنجبین (سکنجبین شیرین باشد) میل شود.
- حلوایی از نشاسته، کدوی رنده شده، شکر روغن بادام و تخم گشنیز
- گوشت جوجه مرغ یا کبوتر یا بلدرچین یا بزغاله با پیاز و زردچوبه و کدو و اسفناج و برگ کاهو و خرفه به صورت شوربا با نان گندم
- سوپ جو با اسفناج و شوید تازه و گشنیز تازه
- سوپ گشنیز که در تهیه آن از جو ، گشنیز، خرفه،شوید، اسفناج ، گوشت بزغاله یا گوشت جوجه مرغ ، کبک یا بلدرچین استفاده شده و در انتهای طبخ به آن روغن زیتون اضافه شود.
- قلیه ماهی با ماهی کیلکا: ماهی کیلکا را فیله کنید (سر آن را با کارد تیز بزنید و به آرامی شکم آن را باز کرده واستخوان را خارج کرده و در آب سرد بشویید و در آبکش بریزید ) مقدار خیلی کمی نمک به آن بپاشید و 30 دقیقه در ظرفی بماند. یک عدد پیاز کوچک و 3-2 حبه کوچک سیر را با زردچوبه کمی تفت دهید و سپس شنبلیله و گشنیز خرد شده را به نسبت 1 به 4 اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید. سپس مقداری تمرهندی هسته گرفته را که قبلا با آب مالش داده و مخلوط کرده اید ، به همراه یک قاشق چای خوری گرد لیمو اضافه کنید و بگذارید مواد کمی پخته شده و جابیفتد، سپس ماهی را اضافه کرده و 10 دقیقه بعد غذا حاضر است.
- ماهی کیلکای دارچین زده 15-12 عدد به صورت کباب در فر یا روی زغال تهیه شود.
- قلیه کدو: پیاز را تفت داده و کدو سبز پوست کنده و خرد نموده را در آن ریخته ، نمک و زردچوبه اضافه کنید و بگذارید بپزد، وقتی آبش تمام شد و کدو پخته شد، با نان قابل مصرف است.
- خورشت کدو مسما: که از گوشت ، پیاز ، نمک ، زردچوبه، کدو سبز و کمی آبغوره یا آبلیمو(به عنوان چاشنی) تهیه می شود.
- نخوداب : نخود به میزان لازم با آب و کمی نمک و زردچوبه و مقداری شوید و گشنیز روی شعله ملایم حرارت پخته شود و در هنگام مصرف به عنوان چاشنی از روغن زیتون و کمی آبلیمو استفاده شود. (در صورت تمایل با گوشتهای ذکر شده تهیه شود)
- فرنی با شیر بز و عسل
- شوربای مرغ با پنیرک و گشنیز
- حریره بادام با شیر بز یک نعلبکی (حتما میل شود)
- 5 برگ کاهوی تازه را اندکی دارچین پاشیده و با کمی سکنجبین (سکنجبین شیرین باشد) میل شود.
- حلوای ماش و بادام: یک پیمانه ماش پوست کنده را بکوبید و با روغن کمی تفت دهید. 2 پیمانه شیر بز اضافه کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا کمی غلیظ شود. سپس مقداری عسل اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر نسبتا سفتی به دست آید. پیش از برداشتن یک چهارم پیمانه مغز بادام پوست کنده خرد شده و کمی هل ساییده اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
- مخلوط آب کاهو (یک سوم لیوان)، آب سیب(دو سوم لیوان)، یک قاشق مربا خوری آبلیمو ترش تازه روزی 3 لیوان (حتما میل شود)
- ماء الشعیر طبی: جو را 24 ساعت خیسانده و سپس با 20-14 برابر آن آب روی حرارت قرار داده و به محض شکفته شدن جو حرارت را خاموش کرده و آب روی آن را صاف کرده و در یخچال نگه داشته و موقع مصرف نیم گرم بنوشید.
- آب انار شیرین با گلاب
- شربت گلاب: نصف لیوان آب+نصف لیوان گلاب+ کمی شکر
- جوشانده گاوزبان 5گرم، بادرنجبویه 5گرم، سنبل الطیب 5 گرم، ریشه ایرسا 7 گرم، پوست بید 15 گرم، بسفایج 15 گرم، پوست خشخاش 7 گرم با نبات شیرین شود. روزی 3 بار
- روغن بنفشه و نیلوفر و بادام و کدو و گل سرخ تازه (روغن گل سرخی که بیش از یکسال از تولید آن گذشته استفاده نشود.) مخلوط شده و روزی 4 بار در بینی (1 قطره در هر سوراخ بینی) بچکانید و بر پیشانی و ملاج سر و اطراف گوشها و داخل لاله گوش و لبها و کف پا و دست و مقعد و ناف بمالید.
- کدوی سبز رنده شده، خیار رنده شده،تخم کاهو، بنفشه، پنیرک، تاجریزی، پوست و تخم خشخاش، جو پوست کنده، سبوس جو، گل سرخ، برگ و تخم خطمی، برگ بید، تخم و برگ خرفه، گشنیز، ریحان از هر کدام یک قاشق در ظرف در بسته در آب بجوشانید سپس حرارت را خاموش کرده و محتوای ظرف را در تشتی ریخته و روغن گل سرخ یا روغن بنفشه اضافه کرده و پارچه ای بر سر انداخته و روزی 2 بار بخور دهید.
- تخم کاهو 5 گرم، تخم خیار 10 گرم، تخم گشنیز 10 گرم، تخم خشخاش (یا تخم شاهدانه) 5 گرم در 1 لیوان عرقیات مفرح 24 ساعت خیسانده و سپس شیره کشیده و زوری 2 بار میل شود.
- خمیره خشخاش 6 گرم صبح ها میل شود.
- عرق بیدمشک، گلاب، عرق ریحان و عرق نیلوفر را مخلوط کرده و در ظرفی دهانه گشاد ریخته و کنار میز کار خود بکذارید و مکرر ببویید. شبها ظرف مذکور را کنار تخت خود قرار دهید تا بوی آن به مشام شما برسد.
- پاشویه با جوشانده بنفشه، گل سرخ، تخم کاهوی کوبیده، گشنیز و پوست و تخم خشخاش 20 دقیقه (پاها تا زانو در جوشانده قرار گیرد)، سپس با آب نیم گرم دوش بگیرید ، سپس نیم تا یک ساعت استراحت کرده و سپس شام سبک میل شود. قبل از خواب روغن مالی های ذکر شده انجام شود و ماساژ آرام و ملایم بدن و پشت هنگام خواب صورت گیرد.
- اتاق خواب شما باید کاملا تاریک و بی صدا باشد. از چراغ خواب استفاده نکنید. رختخواب نرم و راحت باشد. دمای اتاق خیلی گرم یا خیلی سرد نباشد.
- زیر بالش برگ شوید تازه فرش شود.
- قبل از خواب به مدت 15 دقیقه به موسیقی سنتی ایرانی ملایم گوش فرا دهید.
- ورزش ملایم روزانه 15 دقیقه انجام شود.