تدابیر برص (ویتیلیگو)

((هوالشافی))

«تدابیر برص»

مواد غذایی که مصرفشان برای مبتلایان به بیماری برص(ویتیلیگو ) مفید است:

الف. غذاها

غذای ایشان باید زود هضم، بدون لزوجت و بدون چربی باشد. به طور کلی غذاهایی که خون گرم تولید می‌کنند برای این افراد مفید است از جمله گوشت مصرفی این افراد بهتراست جوجه مرغ، جوجه کبوتر، گنجشک، بره و گوسفند، بزغاله، کبک، شتر جوان، گوشت‌های بریان و کباب شده با ادویه‌جات گرم باشد. نان مصرفی این گونه افراد باید برشته باشد. حلوا‌ها و شیرینی جاتی که با عسل و شیره انگور درست شده باشند (به شرطی که خیلی شیرین نباشند) آش‌های ساده بدون رشته، شوربا، قورمه با گوشت بزغاله، نخودآب همراه با شیره بادام و گوشت کبوتر و فلفل و دارچین و انیسون و سبزی‌جات گرم مثل شوید و جعفری، چغندر و کلم، قاووت گندم (آرد بو داده گندم) و غذاهایی که از آن تهیه می‌شود مفید می باشند.

از بهترین چیزها در این بیماری مصرف گلقند( مربای گل سرخ آفتابی ) و مربای هلیله است. این افراد می‌توانند از عسل، مویز، مربای هلیله، مربای آمله، مربای سیب و شیره انگور با نان برشته برای صبحانه استفاده کنند. در تمام غذاها از ادویه جات زیره، انیسون، رازیانه، زعفران، آویشن، دارچین، کمی فلفل، کمی مصطکی استفاده نمایند. خوردن سنگ نمک به اندازه یک عدس قبل و بعد از غذا بسیار مفید است اما غذا باید کم نمک تهیه شود.

نخودآب: یک مشت نخود آبگوشتی را به مدت 24ساعت در آب بخیسانید، نخود را همراه با پیاز و ادویه جات وگوشت‌های توصیه شده آب‌پز کرده بعد از پخته شدن مقداری جعفری خرد شده و شوید خشک و روغن بادام یا زیتون افزوده‌شود.

 

ب.نوشیدنی ها

از دمکرده آویشن، شربت ماءالعسل (آب عسل) شربت رضوی، شربت شیره انگور، شربت سیب، شکرسرخ با آب گرم به عنوان نوشیدنی‌های مجاز در این بیماری می‌توان بهره برد.

بیمار دچار برص به جای چای(هرچندباركه عادت به خوردن چای دارد)  از این دم کرده استفاده نماید: گاوزبان، بادرنجبویه، اسطخدوس، سنبل الطیب، آویشن، بابونه، ریشه ایرسا از هر کدام 5 گرم، عناب 20-15 عدد . دم کرده هنگام مصرف با عسل شیرین شود.سعی كند این نوشیدنی را در رژیم غذایی خود بگنجاند.

جوانه‌های نازک و ترشمزه درخت مو را فشرده و هر روز یک لیوان از آن بخورند.

شربت سیب برای این افراد مفید میباشد.

طرز تهیه ی شربت سیب :آب سیب شیرین ورسیده پوست کنده 3کیلو + عسل یا شکر 450 گرم

آب سیب را روی شعله گذاشته تا نصف آن بخار شود. سپس صاف کرده بگذارید یک شب بماند.دوباره روی شعله قرار دهید تاغلیظ شود. باز صاف کرده، در ظرف شیشه ای برزید ونگه داری کنید. اگر خواستید شربت شیرین باشد ، عسل در آن ریخته و به قوام بیاورید.

 

ج.تنقلات

تنقلات پسته، گردو، چلغوزه و مویز و بادام سودمند هستند مخصوصا اگر مویز بعد از غذا مصرف شود. عسل در شربت‌ها و غذاها استفاده شود.

 

مواد غذایی که مصرفشان برای مبتلایان به برص مضر است:

از خوردن مواد غذایی تولیدکننده بلغم (مواد غذایی سرد و تر و سفید رنگ مثل سفیده تخم مرغ، ماست) حتی‎الامکان خودداری شود و یا در صورت مصرف حتما با مصلحات آنها مصرف گردد. غذاهای غلیظ و دیرهضم مثل گوشت گاو و گوساله، بادمجان، سالاد الویه، غذای شب مانده اصلا مناسب نیستند. لبنیات (شیر، ماست، پنیر و…) ماهی، مرغ ماشینی، قارچ، همه ترشی‌ها مثل سرکه، سبزی‌جات سرد مثل کاهو و خرفه، میوه‌های سرد و تر مانند هندوانه، خیار، نارنگی، پرتقال و… خوردن هم زمان تخم مرغ و ماهی، خوردن آب بعد از غذا و میوه تولید برص می‌کند. تا حدامکان از خوردن آب بالاخص آب سرد اجتناب شود. اگر نمی‌توانید آب نخورید، به مقدار کم آبجوش به همراه کمی عسل مصرف کنید. در مواقع تشنگی شربت سیب به جای آب، نوشیدنی بسیار مناسبی است. به طور کلی از همه مواد غذایی که سرد و تر که غلیظ کننده و خام کننده خون‌اند پرهیز شود. حتی چربی از گوشت‌ها جدا شود.

چند توصیه برای مبتلایان به برص:

  • مبتلایان به برص باید توجه داشته باشند که تا کاملا گرسنه نشدند غذا میل نکنند.
  • بهتر است بیماران برصی در مکان‌های مرطوب و در آب و هوای مرطوب سکونت نداشته باشند. زیاد در حمام ماندن و بلافاصله بعد از غذا حمام رفتن، کم‌تحرکی، کم ورزش کردن از مولدات برص‌اند.
  • زیاده‌‌روی در نزدیکی کردن، خواب زیاد، بیداری زیاد، برای مبتلایان به برص مضر‌اند که باید از آن‌ها اجتناب شود.
  • عرق کردن در حمام، مالیدن لکه‌ها با پارچه ضخیم و زبر تا خون را جذب آن ناحیه کند مفید است به شرطی که پارچه آلوده و چرکین نباشد.
  • بادمجان را در آب جوشانده تا له شود، آب آن را صاف کرده در روغن زیتون سوزانده و مرتب‌‌ روی لکه‌ها بمالند که بالخاصیت مفید واقع می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نوشته های مرتبط
2 دیدگاه
ناشناس

سلام خدمت استاد
ببخشید این آخرین مورد که آب بادمجان را در روغن زیتون بسوزانید رو میشه بیشتر توضیح دهید .

لطفا از قسمت مشاوره اقدام نمایید

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *