- آش بدون گوشت با ماش پوست کنده، مغز بادام شیرین یا شیره بادام شیرین، کلم، جو، رشته سوپی، روغن بادام، اسفناج، کدو، باقالا، پنیرک، کرفس، پیه و چربی پرندگان، به، شنبلیله و نخود
- حریره با سبوس گندم (1 قاشق مربا خوری)، شیر تازه، نشاسته، روغن بادام و شکر
- زرده تخم مرغ که به صورت نیم پخته و عسلی باشد بدون نمک
- انجیر خشک را با آب پخته تا ژله مانند شود آن را صاف کرده و با کمی عسل غلیظ کرده، در دهان نگه داشته و بمکید.
- برگ کلم را آب پز کرده تا کاملاً کلم له شود آب آن را صاف کرده با عسل غلیظ نموده و بمکید
- شیر تازه با شکر یا ترنجبین، تخم ساییده کرفس با شیر گوسفند، دمکرده عناب، عرق سیب، مویز دانه در آورده با کمی سیاهدانه با عسل، نگه داشتن به ،روغن بادام شیرین دانه در دهان، شیر برنج، جویدن برگ کلم و فرو بردن آب آن اندک اندک توصیه می شوند .
- جویدن کبابه چینی با عسل و در دهن نگه داشتن آن به اندازه نیم قاشق چای خوری
- 5 عدد عناب، ریشه شیرین بیان و تخم خطمی هر کدام 4 گرم جوشانده و با نبات بنوشید.
- دمکرده سه پستان و تخم خطمی خبازی هر کدام 8 گرم با 25 گرم شکر مصرف شود.
- به دانه و اسفرزه و صمغ عربی را در آب خیسانده و لعاب آن را با ترنجبین یا عسل بمکید.
((تدابير سرفه های مزمن))
100 گرم جو پوست کنده+ 100 گرم کشمش بدون هسته+ 100 گرم شنبلیله+ 25 گرم گل گاو زبان+ 15 گرم به دانه را یک ساعت جوشانده تا لعاب دهد سپس صاف کرده و با 250 گرم عسل به قوام آورید. موقع خوردن 1 قاشق تخم خربزه و رازیانه پودر شده با آن مخلوط کرده و روزی 5-6 بار مصرف شود.