شربت لیمو: مقداری سرکه را در ظرفی بریزید و آنقدر آبلیموی تازه روی آن فشار دهید تا روی شکر قرار بگیرد. سپس یک شبانه روز مخلوط را در ظرفی در بسته در دمای معمولی نگهداری کنید سپس صاف کرده و با قدری دیگر آبلیمو روی حرارت به قوام بیاورید. مایه شربت فوق را در هنگام مصرف با آب رقییق کرده و بنوشید.
رب نعناع: انار ترش را با پوستش فشار دهید .آبش را بگیرید یا عرق نعناع یا نعنای تازه به اندازه نصف آب آن را با شکر یا عسل به اندازه یک چهارم آب انار مخلوط کرده و روی شعله ملایم بجوشانید تا به قوام بیاید. این ترکیب را قبل از غذا استفاده نمایید.
مربای تمر هندی: تمر هندی را از پوست جدا کرده هسته آن را خارج کرده آن را در آب بجوشانید .وقتی نرم شد تمر هندی را از آب درآورده و در هوای آزاد نگه داشته تا کمی خشک شود .آبی که تمر هندی را در آن جوشانده اید را برابر شکر و با تمر هندی خشک شده به قوام بیاورید تا به قوام شربت برسد. میتوان از این 3صاف کرده با ترکیب به عنوان چاشنی غذا استفاده کرد.
شربت زرشک: آب زرشک 400 گرم، آب سیب رسیده 400 گرم، آب لیمو 200 گرم همه را با هم مخلوط کرده با مقداری شکر به قدر نیاز به قوام بیاورید. اگر زرشک تازه برای آبگیری نبود مقداری زرشک خشک را در 4 برابر آب یک شب بخیسانید سپس روز بعد بجوشانید تا یک سوم بیاشامند.
افشرده انبه: انبه خام را پوست کنده ریز نموده به مدت 4 ساعت در آب بخیسانید تا آب ترش شود آن را صاف کرده و با نبات به اندازه ای که آن را ترش و شیرین نماید بیاشامید.