دیابت بارداری چه غذاهایی می توان خورد؟

ناهار و شام :

  1. سوپ گشنیز : که در تهیه آن از جو ، گشنیز ،شلغم، خرفه،شوید، اسفناج یا برگ چغندر ، عدس ، ماهیچه گوسفند یا گوشت جوجه خروس یا مرغ ، کبک یا بوقلمون ، آلو بخارا و یا آلوچه استفاده شود و در انتهای طبخ به آن به آن آبغوره و روغن زیتون اضافه شود.
  2. سوپ سبزیجات : که سبزیجات آن شامل والک ، کرفس ، تره کوهی ، کنگر،گزنه، شنگ ، مرزه کوهی ، گشنیز ، برگ پنیرک ، مرزنجوش ،گل کلم، آلوچه، نخودفرنگی، ریواس کوهی ، نعنا ، جعفری و سیر کوهی (هر تعداد از سبزیجات که با توجه به فصل در دسترس بود) باشد و گوشت آن از گوشتهای ذکر شده در سوپ فوق باشد. چاشنی آن را آبغوره ، سرکه ، سماق ، لیموترش ، قره قروت و یا انار تشکیل دهد.
  3. ماهی کیلکای دارچین زده 15-12 عدد به صورت کباب در فر یا روی زغال تهیه شود. برای تهیه این غذا ابتدا ماهی کباب شده و سپس دارچین به آن اضافه شود. اگر طعم ماهی را به این صورت دوست ندارید، می توانید گوشت ماهی را چرخ کنید و در هر سوپ یا خورشتی که تهیه می کنید 3-2 قاشق غذاخوری از این گوشت چرخ شده بریزید.
  4. قلیه ماهی با ماهی کیلکا: ماهی کیلکا را فیله کنید (سر آن را با کارد تیز بزنید و به آرامی شکم آن را باز کرده واستخوان را خارج کرده و در آب سرد بشویید و در آبکش بریزید ) مقدار خیلی کمی نمک به آن بپاشید و 30 دقیقه در ظرفی بماند. یک عدد پیاز کوچک و 3-2 حبه کوچک سیر را با زردچوبه کمی تفت دهید و سپس شنبلیله و گشنیز خرد شده را به نسبت 1 به 4 اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید. سپس مقداری تمرهندی هسته گرفته را که قبلا با آب مالش داده و مخلوط کرده اید ، به همراه یک قاشق چای خوری گرد لیمو اضافه کنید و بگذارید مواد کمی پخته شده و جابیفتد، سپس ماهی را اضافه کرده و 10 دقیقه بعد غذا حاضر است.
  5. ماهی کیلکا تنوری: ماهی را فیله کنید و یک سیخ چوبی باریک نوک تیز (مثل سیخ کباب حسینی) از یک طرف وارد و از طرف دیگر به نحوی خارج کنید که ماهی پهن بماند. سپس خمیری تهیه شده از مخلوط شیره تمرهندی (تمرهندی که در آب مالش داده شده و هسته هایش جدا شده) ، زردچوبه ، گشنیز خرد شده، کمی زیره ، آب لیمو(به جای آبلیمو می توانید از آب نارنج یا آب انار ترش استفاده کنید) و مقدار کمی نمک را روی ماهی بمالید. سینی فر را کمی چرب کرده و ماهی را داخل فر تنوری کنید.
  6. آبگوشت میوه : گوشت را با آب ، پیاز و نمک و زردچوبه بگذارید بپزد. پس از یک ساعت لپه و پس از ساعت دوم میوه شامل سیب ، به، گوجه سبز، آلو، آلبالو (بسته به فصل) را اضافه کنید. (البته آلبالو باید 10 دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت اضافه شود.) در موقع سرو روی غذا کمی دارچین بپاشید.
  7. اشکنه رب انار: یک عدد پیاز کوچک خرد شده را در کمی روغن روی حرارت ملایم تفت بدهید ، سپس نصف قاشق آرد جو را اضافه کرده با قاشق کمی هم بزنید. آنگاه 1 قاشق شنبلیله خشک را با کمی زردچوبه اضافه کنید. 3 پیمانه آب با یک سوم پیمانه رب انار و اندکی نمک را اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. سپس1 زرده تخم مرغ به مایه اضافه کنید و10 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید.
  8. اشکنه گشنیز و شنبلیله : یک عدد پیازکوچک خرد شده را در کمی روغن روی حرارت ملایم تفت بدهید ، سپس نصف قاشق آرد جو را اضافه کرده با قاشق کمی هم بزنید. سپس یک حبه سیر کوبیده را با کمی زردچوبه اضافه کنید. بعد گشنیز و شنبلیله خرد شده به نسبت 4 به 1 اضافه کنید و چند دقیقه هم بزنید. 3 پیمانه آب با شیره تمرهندی و اندکی نمک را اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاید. سپس 1 زرده تخم مرغ به مایه اضافه کنید و 10 دقیقه روی شعله ملایم بجوشانید.
  9. آش با چاشنی های مختلف:

مقداری لپه را با نمک و زردچوبه و آب در دیگ جاداری بریزید و روی آتش ملایم بگذارید و نیم ساعت بجوشانید تا لپه نرم شود. سپس سبزی شامل گشنیز ، جعفری و تره را اضافه کنید و نیم ساعت دیگر بپزید. سپس مقداری برنج را که از قبل مثل کته پخته اید را اضافه کنید و بگذارید آش جا بیفتد. نیم ساعت قبل از برداشتن به عنوان چاشنی مقداری رب انار یا شیره تمرهندی یا شیره زرشک[2] یا آب آلو[3] اضافه کنید. موقع سرو کمی پودر سماق روی آش بپاشید.

10.قرمه آلو: گوشت گوسفند خرد کرده را با پیاز کمی تفت دهید. سپس یک پیمانه لپه و 150 گرم آلو و 2 قاشق شنبلیله را اضافه کرده و کمی تفت دهید. نمک ، زردچوبه و آب اضافه کنید و بگذارید غذا جابیفتد.

11.قرمه آب غوره: گوشت گوسفند خرد کرده را با پیاز کمی تفت دهید. سپس نیم کیلو سبزی خرد شده شامل اسفناج، برگ چغندر ، تره و کمی شنبلیله به علاوه زردچوبه را اضافه کرده و کمی تفت بدهید. سپس نیم پیمانه لپه، 3 پیمانه آب، کمی نمک اضافه کنید و بگذارید جا بیفتد. سپس 5/1-1 پیمانه آبغوره بی نمک را اضافه کنید و پس از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.

12.قیمه آلو: گوشت گوسفند خرد کرده را با پیاز کمی تفت دهید. آب اضافه کنید و بگذارید بپزد. وقتی گوشت نیم پز شد، لپه، آلو ، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و بگذارید خورشت جا بیفتد.

13.خورشت آلو اسفناج:

گوشت گوسفند خرد کرده را با پیاز کمی تفت دهید. آب اضافه کنید و بگذارید بپزد. وقتی گوشت نیم پز شد، اسفناج را که قبلا کمی تفت داده اید به همراه آلو اضافه کنید، زرد چوبه و نمک هم اضافه کرده و بگذارید خورشت جا بیفتد. در انتها کمی آّبغوره به غذا اضافه نمایید.

14.خورشت کدو مسما: که از گوشت ، پیاز ، نمک ، زردچوبه، کدو سبز و غوره تازه یا آبغوره یا آبلیمو(به عنوان چاشنی) تهیه می شود.

15.قلیه کدو: پیاز را تفت داده و کدو سبز پوست کنده و خرد نموده را در آن ریخته ، نمک و زردچوبه اضافه کنید و بگذارید بپزد، وقتی آبش تمام شد و کدو پخته شد، با نان قابل مصرف است.

16.کوفته با چاشنی های مختلف:

با ترکیب گوشت چرخ کرده ، کمی برنج، سبزیجات تره ، جعفری، گشنیز ، کمی شنبلیله و پیاز کوفته هایی به اندازه پرتقال درست کرده و با آب بپزید. در آب آن به عنوان چاشنی از آبغوره، آب زرشک ، یا آب سماق[4] استفاده کنید و داخل کوفته آلو و زرشک بگذارید.

17.خوراک ماهیچه و آلوبخارا (یک غذای افغانی) : پیاز را 4 قاچ کنید و با گوشت وآب و کمی نمک روی حرارت بگذارید. در قابلمه را باز بگذارید تا گوشت بپزد و بیشتر آب آن تبخیر شده و کمی بماند. در ظرف دیگری آلوبخارا و زرد چوبه و پیاز رنده شده را کمی تفت دهید. سپس آن را به قابلمه گوشت اضافه کرده و نیم ساعت دیگر بپزید.

18.خورشت نخودفرنگی و شوید (یک غذای ترکیه ای) : گوشت گوسفند خرد شده را در پیاز کمی تفت دهید و بگذارید با آب 3 ساعت بپزد. در پایان ساعت دوم نخودفرنگی و شوید را اضافه کنید و بگذارید آب خورشت کمی بخار شده و خورشت جا بیفتد.

نماد اعتماد الکترونیکی

تمامی كالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌ باشند و فعالیت‌ های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

بر اساس ماده 23 قانون حمایت از حقوق مولفان، کلیه آثار ارائه شده توسط سایت با مجوز نشر از صاحب امتیاز اثر می باشد.

خبرنامه