تدابیر بیماران دچار گرفتگی عروق کرونر قلب

• قبل از صبحانه:
پودر ماء الجبن افتیمونی طبق دستور
• صبحانه، ناهار، شام ، میان وعده، سالاد ، نان و نوشیدنی طبق دستور
• در طول روز یک عدد کاهو یا آب آن میل شود.
• در تمام غذاها کمی زعفران به علاوه ادویه مخصوص قلب (زعفران، زردچوبه، زیره، انیسون، رازیانه، هل، زنجبیل، آویشن، دارچین، گل سرخ خشک، تخم گشنیز پودر شده، میخک، زنیان و کمی فلفل) اضافه شود.
• رژیم سیر و لیموترش منقسم در چند وعده در طول روز مصرف گردد.
• مخلوط سیاهدانه و عسل روزی 3-2 قاشق مرباخوری با آب و عسل میل شود.
• دم کرده گاوزبان، بادرنجبویه، اسطخدوس، کاسنی همه قسمتها، ریشه مرغ، افسنتین از هر کدام 1 قاشق مرباخوری و چند عدد لیموعمانی را در فلاکس آبجوش دم کرده و یک قاشق غذاخوری افتیمون که در پارچه ای پیچیده و 2 بار هر بار به مدت چند ثانیه در آبجوش انداخته و سپس شیره کشیده و شیره آن به فلاکس اضافه شود. دم کرده با عسل، نبات، شکر سرخ یا ترنجبین شیرین کرده و روزی 5-4 بار استفاده شود.
• یک روز درمیان به تناوب از این دم کرده ها میل شود:
1) 10 عدد میوه نسترن در یک لیوان عرق نسترن شب خیسانده، در طول روز دم کرده و میل شود.
2) 1 قاشق غذاخوری کیالک در یک لیوان عرق کیالک شب خیسانده، در طول روز دم کرده و میل شود.
• شبها موقع خواب 2 استکان آب کرفس بنوشید.

شربت مفرح ابریشمی 2/5 قاشق غذاخوری با عرقیات مفرح و کیالک و جدوار و خمیره ابریشم یا گاوزبان و یا مروارید با نظر پزشک

کپسول صبرزرد یا فلوس و ترنجبین و یا مسهل عام در صورت صلاحدید پزشک

فصد اسیلم چپ و زالودرمانی روی قلب

• ورزش روزی 3 بار هربار 10 دقیقه واجب و ضروری است.

رژیم غذایی بیماران دچار گرفتگی عروق کرونر
قبل از صبحانه:
دستور ماء الجبن:
3 قاشق غذاخوری پودر ماء الجبن افتیمونی و 2 قاشق خاکشیر را در یک لیوان عرقیات قلب ( شامل مخلوط عرقیات سیب، به، اسطخدوس، سنبل الطیب، بادرنجبویه، گلاب، گاوزبان، نعناع، نسترن، بهارنارنج، آویشن، هل، دارچین، کیالک)داغ شده حل کرده و محتوای لیوان را 3 قسمت کنید. هر 10 دقیقه یک قسمت آن را گرم بنوشید و در فواصل یاد شده کمی ورزش نمایید تا عرق کنید. بعد از نوشیدن قسمت آخر لیوان تا 3-2 ساعت چیزی نخورید. بعد از این مدت اگر اشتها داشتید، می توانید صبحانه بخورید. (ترکیب ماء الجبن ذکر شده می تواند خود یک صبحانه باشد).
صبحانه:
• در روزهای مختلف به تناوب از موارد زیر استفاده شود:
1. مربای به / مربای سیب/ مربای بالنگ / مربای گلابی / مربای آناناس / مربای خلال نارنج / مربای شکوفه سیب/ مربای آمله و مربای هلیله بدون شیرابه (اگر مربا را خودتان تهیه می کنید ، در هنگام طبخ به آن کمی زعفران اضافه کنید) با نان مخصوص قلب
طرز تهیه نان مخصوص قلب:
آرد گندم را با مقداری پودر مغز پسته، مغز تخم کدو، تخم گشنیز، هل، دارچین، زعفران و کمی شنبلیله مخلوط کرده و با مقداری شیره انگور و آب خمیر کنید. در یک استکان به اندازه یک قاشق چایخوری مخمر- که قبلا از نانوایی تهیه کرده اید- بریزید. به اندازه نوک قاشق چایخوری شکر و کمی آب ولرم – دقت کنید که آب نه گرم و نه سرد باشد- اضافه کرده و روی استکان را بپوشانید و چند دقیقه در محیط نیم گرم قرار دهید تا زمانی که پف کرده و حجم مخلوط آب و مخمر زیاد شود. سپس مخمر را به خمیر اضافه نموده و روی خمیر را بپوشانید و به مدت نیم ساعت در محیط نیم گرم بگذارید تا خمیر به عمل بیاید. سپس داخل فر یا روی گاز نان را بپزید.
2. سیب پخته شده با دارچین و عسل و کمی زعفران
3. رب به یا رب سیب زعفرانی یا مخلوط آنها با نان مخصوص قلب
4. شیره انگور با نان سنگک یا نان مخصوص قلب
5. یک قاشق غذاخوری گلقند با نان مخصوص قلب
6. 30-21 عدد مویز (هر روز مصرف شود)
7. هفته ای 2 بار زرده تخم مرغ عسلی با پودر دارچین
یک ساعت بعد از صبحانه:
یک لیوان شیر بز با کمی گلاب و عسل و دارچین و هل ساییده و افتیمون (یک قاشق غذاخوری افتیمون را در پارچه ای پیچیده و 3-2 بار هر بار به مدت چند ثانیه در شیر در حال جوش قرار گرفته و سپس شیره کشیده شود.)
میان وعده صبح:
• در روزهای مختلف به تناوب از موارد زیر استفاده شود:
1. 2 عدد هویج متوسط را پخته، پوست و مغز سفت وسط آن را برداشته در ظرف چینی ریخته از شب تا صبح در هوای آزاد بگذارید. صبح با گلاب کمی عرق بیدمشک مخلوط کرده، پودر قند روی آن پاشیده بخورید.
2. حلوای ماش:
یک پیمانه ماش پوست کنده را بکوبید و با روغن کمی تفت دهید. 2 پیمانه شیر بز اضافه کنید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا کمی غلیظ شود. سپس مقداری عسل اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر نسبتا سفتی به دست آید. پیش از برداشتن یک چهارم پیمانه مغز بادام پوست کنده خرد شده و کمی هل ساییده اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
3. پودر پسته، پودر سنجد، پودر کندر، کمی هل ساییده و کمی شکر مخلوط شود و 2 قاشق مرباخوری از مخلوط میل شود.
ناهار و شام:
نکات اولیه:
• در تهیه غذاهای گوشتی ذکر شده از گوشت بره یا بزغاله بی چربی، جوجه مرغ، جوجه خروس، بلدرچین، کبک یا گنجشک استفاده کنید.
• در تمام غذاها در هنگام طبخ یک استکان آب آهن تاب اضافه کنید.
• در تمام غذاها ترکیب ادویه ذکر شده شامل این موارد باشد: زعفران، زردچوبه، زیره، انیسون، رازیانه، هل، زنجبیل، آویشن، دارچین، گل سرخ خشک، تخم گشنیز پودر شده، میخک، زنیان و کمی فلفل.
• قبل و بعد از غذا به اندازه یک عدس سنگ نمک بخورید و خود غذا را بسیار کم نمک تهیه کنید.
• روی تمام غذاها در هنگام مصرف یک قاشق سبوس گندم یا برنج بپاشید.
• روغن مصرفی در غذاها روغن زیتون یا کنجد باشد.
• مقادیر ذکر شده در مواد اولیه غذاها جهت تهیه غذا برای 4 نفر می باشد.
• هفته ای 3 بار به جای وعده شام از غروب تا موقع خواب، هر ساعت یک استکان آب سیب با کمی گلاب و عسل و زعفران بخورید.
دستور غذایی:
1. سوپ مخصوص قلب:
یک استکان جو، یک استکان برنج، یک بشقاب جعفری خرد شده، کمی گشنیز همه را با آب پخته تا له شود. سپس کدوی سبز خرد شده، ادویه و روغن زیتون اضافه شود.(برای قوت بیشتر می توانید این سوپ را با گوشت جوجه مرغ یا بلدرچین تهیه کنید.)
2. آش ماش:
یک پیمانه ماش مقشر را با نیم پیمانه برنج ، نیم کیلو سبزی (شامل تره، شوید، کمی ترخون، مرزه، جعفری و پونه) و 2 عدد شلغم متوسط رنده شده در آب جوش ریخته و بپزید. در انتهای طبخ کمی ادویه اضافه کرده و روی آش را با پیاز داغ، سیر داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
3. آش انار:
برنج را در آب بپزید تا نیم پخته شود، سپس کمی آب انار ترش با کمی قند یا آب انار شیرین و مقداری آب به شیرین داخل کنید، سپس کمی روغن بادام شیرین یا شیره مغز بادام شیرین اضافه کنید و بگذارید چند جوش بخورد تا مواد به خورد برنج برود. سپس ادویه را اضافه کنید. در این غذا می‌توان از گوشت جوجه مرغ یا گوشت بره استفاده کرد.
4. قلیه به و انار:
250 گرم گوشت را با 1 پیمانه بلغور خام، یک چهارم پیمانه برنج، یک چهارم پیمانه نخود، 1 عدد پیاز خرد شده، 2 حبه سیر خرد شده بپزید. در اواسط طبخ 150گرم به خرد شده اضافه کنید. در انتهای طبخ 1 قاشق شکر را در 1 پیمانه آب انار میخوش حل کرده و به همراه ادویه به غذا اضافه کنید و بگذارید جا بیفتد. روی غذا را با سیر داغ و نعناع داغ تزیین کنید.
5. شوربای جوجه خروس:
گوشت یک جوجه خروس را با یک پیاز خرد شده، 2 عدد هویج خرد شده و نیم پیمانه سبزی (جعفری و گشنیز) در آب جوش ریخته و روی حرارت بگذارید و نیم ساعت بعد نیم پیمانه برنج اضافه کنید. در 10 دقیقه آخر طبخ، 5 گرم بسفایج و سایر ادویه را اضافه کرده و موقع کشیدن غذا بسفایج را خارج کنید. در هنگام مصرف کمی آب لیموترش یا آب انار یا آب نارنج بیفزایید.
6. سوپ لپه:
یک پیاز را کمی تفت دهید و بگذارید با 1 پیمانه لپه و 2 حبه سیر رنده شده خوب بپزد. در اواسط طبخ 2 پیمانه آب مرغ به غذا اضافه نمایید. در انتها ادویه را اضافه نموده و بگذارید غذا جا بیفتد. روی غذا را با پیاز داغ تزیین کنید.
7. سوپ تره بار:
2 عدد هویج خرد شده، 2 عدد پیاز خرد شده، 2 ساقه کرفس تازه خرد شده، 1 عدد شلغم خرد شده، 1 عدد چغندر خرد شده، 1 عدد کدوسبز خرد شده و 7 گرم میوه نسترن را در آب بپزید و در انتهای طبخ ادویه را اضافه کنید.
8. سوپ هویج:
یک عدد پیاز ریز خرد شده را با نیم کیلو هویج نگینی شده کمی تفت داده و 1 قاشق آرد اضافه کنید و سپس با آب و 3 قاشق جعفری تازه خرد شده و 4 شاخه نعناع بگذارید بپزد. در انتهای طبخ ادویه را اضافه نموده و روی سوپ را با جعفری خرد شده تزیین کنید.
9. سوپ تره فرنگی:
یک عدد پیاز درشت را ریز خرد کرده و با 2 حبه سیر رنده شده، 3 عدد هویج نگینی شده، 4 ساقه کرفس خرد شده و نیم پیمانه تره فرنگی خرد شده کمی تفت داده و و سپس 4 پیمانه آب مرغ (یا آب سایر گوشتها) را اضافه کرده و بپزید. سپس مواد پخته شده را از آب مرغ جدا کرده و در مخلوط کن با 3 قاشق شوید خرد شده تازه، نصف قاشق مرزنجوش و 2 قاشق ریحان خرد شده تازه مخلوط کنید و مجددا آب مرغ را اضافه کرده و بگذارید سوپ غلیظ شود. روی سوپ را با شوید خرد شده تزیین کنید.
10. اشکنه سرکه شیره:
یک عدد پیاز خرد شده را کمی تفت داده و 1 قاشق آرد، 1 قاشق نعناع خشک و کمی ادویه اضافه کنید. 2 پیمانه سرکه شیره را با 2 پیمانه آب اضافه کرده و پس از چند قل جوشیدن 2 عدد زرده تخم مرغ را اضافه کنید و بگذارید 12-10 دقیقه با حرارت کم بپزد.
11. اشکنه به:
یک عدد پیاز خرد شده را کمی تفت داده و سپس 1 قاشق آرد و یک عدد به نگینی شده را اضافه کنید. سپس با 5 پیمانه آب، 2 قاشق شکر و کمی ادویه بپزید. در انتها 2 عدد زرده تخم مرغ اضافه کرده و 12-10 دقیقه با حرارت کم بپزید. موقع کشیدن غذا روی آن کمی دارچین بپاشید.
12. اشکنه شنبلیله یا مرزنجوش:
یک عدد پیاز خرد شده را کمی تفت داده و سپس 1 قاشق آرد و 2 قاشق شنبلیله یا مرزنجوش و کمی ادویه اضافه کرده و با 5 پیمانه آب به جوش بیاورید. سپس 2 زرده تخم مرغ را در غذا اضافه کنید و 12- 10 دقیقه بپزید.
13. نخوداب:
مقداری نخود را 24ساعت در آب خیسانده، همراه با یکی از گوشتهای نام برده شده و پیاز و مقداری شوید و گشنیز و ادویه روی شعله ملایم حرارت پخته شود و در هنگام مصرف به عنوان چاشنی از روغن زیتون و آبلیمو استفاده شود.
14. آبگوشت به و سیب:
نیم کیلو گوشت را با 2 پیمانه نخود و یک عدد پیاز بار بگذارید. در ساعت دوم طبخ 3 عدد به پوست کنده نگینی شده و 3 عدد سیب زرد پوست کنده خرد شده و کمی ادویه را اضافه کنید و با حرارت ملایم بپزید. 12-10 دقیقه قبل از برداشتن نیم پیمانه سرکه شیره اضافه کنید. موقع مصرف روی آبگوشت کمی دارچین بپاشید.
15. خورشت مرغ:
مخلوطی از زنجبیل و شکر به نسبت 1 به 3 تهیه کرده و 5 قاشق شیره تمرهندی به آن اضافه کنید. 250 گرم سینه مرغ خرد شده را به مدت 30 دقیقه در این ترکیب بخوابانید. سپس 1 عدد پیاز خرد شده و 2 حبه سیر رنده شده را روی حرارت کمی تفت داده و مرغ و مایه آن را اضافه کنید. حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا مواد به خورد مرغ برود و مرغ بپزد. سپس یک سوم بوته کاهو پیچ خرد شده و 6 عدد پیازچه خرد شده را اضافه کنید و در ظرف را 3-2 دقیقه ببندید و سپس از روی حرارت بردارید.
16. خورشت گوشت و تره فرنگی:
250 گرم گوشت گوسفند یا بزغاله را با 1 عدد پیاز درشت خرد شده کمی تفت داده و بپزید به صورتی که وقتی که گوشت پخت حدود نیم پیمانه آب داشته باشد. در ظرفی دیگر 1 بوته تره فرنگی و چند ساقه کرفس و 2 هویج خرد شده را کمی تفت داده و نیم ساعت قبل از پایان پخت گوشت به همراه ادویه به آن اضافه کنید.
17. خورشت کدو حلوایی:
5/1پیمانه نخود را با آب بپزید. در پایان ساعت دوم پخت نخود، 75 گرم کدو حلوایی پوست کنده خرد شده، 1 عدد سیب پوست کنده خرد شده و1 عدد گلابی پوست کنده خرد شده را به آن اضافه کنید. در ظرف دیگری یک چهارم پیمانه بادام پوست کنده را با 2 حبه سیر بکوبید تا خمیر شود. خمیر حاصله را با یک عدد پیاز خرد کرده کمی تفت دهید و 2 قاشق غذاخوری پودر نان خشک و کمی آب نارنج به آن اضافه کنید. در اواخر زمان طبخ نخود و میوه های همراه آن، مخلوط پیاز و سیر و بادام را به همراه ادویه اضافه کرده و بگذارید مایه خورشت غلیظ شود. این خورشت را با نان مخصوص قلب مصرف کنید.
18. خورشت زردک:
250 گرم گوشت خرد کرده را با یک پیاز خرد شده کمی تفت دهید. سپس 3 پیمانه آب و یک قاشق عسل اضافه کرده و بگذارید بپزد. در پایان ساعت دوم پخت گوشت، یک چهارم پیمانه لپه و 200 گرم زردک (هویج ایرانی) سکه ای خرد شده را اضافه کنید. در انتهای پخت ادویه را اضافه کرده و چند دقیقه قبل از کشیدن غذا 2 قاشق آبلیموی تازه یا آب نارنج بیفزایید.
19. خورشت عناب:
250 گرم گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده خوب مخلوط کرده و از آن کوفته هایی به اندازه گردو درست کرده و در آرد بغلتانید و کنار بگذارید. در ظرف دیگری کمی پیاز تفت داده و کوفته ها را کمی با پیاز تفت دهید. در قابلمه دیگری 2 حبه سیر رنده شده، یک چهارم پیمانه رب انار، 2 قاشق شیره انگور و یک چهارم پیمانه لپه و مقداری آب را به جوش آورده و مخلوط پیاز و کوفته را اضافه کنید و بگذارید بپزد. در 10 دقیقه آخر طبخ، نیم پیمانه عناب، نیم پیمانه بادام پوست کنده خرد شده، نصف قاشق نعناع خشک و کمی ادویه را اضافه کنید. خورشت را با نعناع داغ و سیر داغ تزیین کنید.
20. خورشت کرفس:
250 گرم گوشت را با پیاز خرد شده بپزید. در ساعت دوم پخت 3 پیمانه سبزی خرد شده شامل نعناع و جعفری و نصف بوته کرفس را اضافه کرده و در 10 دقیقه آخر ادویه و کمی آبغوره یا آب نارنج بیفزایید.
21. خورشت ریواس:
250 گرم گوشت را با پیاز خرد شده بپزید. در 10 دقیقه آخر پخت ریواس خرد شده را کمی تفت داده و با ادویه و کمی آبغوره اضافه کنید.
22. خوراک مرغ و زیتون:
یک عدد پیاز خرد شده را با 3 ران مرغ کمی تفت دهید. سپس 2 حبه سیر و نیم پیمانه زیتون سبز بدون هسته خرد شده اضافه کنید. 2 ورقه لیموترش تازه در ظرف اضافه کنید و مواد را با آب بپزید. در 10 دقیقه آخر طبخ ادویه را اضافه کنید و غذا را با جعفری خرد شده تازه تزیین کنید.
23. خوراک بلدرچین و مویز:
یک عدد بلدرچین را با ادویه و کمی آرد آغشته کنید. 2 قاشق سرکه را با 1 قاشق چایخوری شکر مخلوط کرده و با کمی آب به بلدرچین اضافه کرده و بپزید. در 10 دقیقه آخر پخت یک چهارم پیمانه مغز بادام پوست کنده اضافه کنید و موقع کشیدن غذا، روی بلدرچین 2 قاشق مویز بی دانه بریزید.
24. زیرباج:
نیم کیلو گوشت مرغ را تکه تکه کرده با پیاز، دارچین، نخود پوست گرفته، روغن کنجد و آب بجوشانید تا بپزد.200گرم سرکه،100گرم جلاب یا شکر، مغز بادام که در گلاب شیره گرفته باشند، گشنیز خشک، زیره و زعفران به آن اضافه کنید تا جا بیفتد.
25. سکباج:
گوشت یا مرغ را تکه تکه کرده نیم پز ‌کنید، سپس پیاز و زردک و تره را چند جوش دهید و لزوجت آن را گرفته و با آب سرد بشویید. سپس در گوشت داخل کرده و کمی سرکه و شکر چاشنی کرده و بگذارید جا بیفتد. به عنوان ادویه خوشبو، کمی زعفران اضافه ‌کنید.
26. خورش ابراهیمیه :
200 گرم گوشت بره خرد شده را با نمک کمی در آب بجوشانید و کف آن را بگیرید .سپس خارج کرده و با روغن زیتون و پیاز خرد شده کمی تفت دهید .مجدداً روی آن آب بریزید و با ادویه و گشنیز خشک بگذارید بپزد .سپس مقداری آبغوره یا سرکه و کمی شکر به مقداری که چاشنی آن شود اضافه کنید .در انتهای طبخ مغز بادام پوست کنده را ریز کرده و به آن اضافه نمایید تا چند جوش بخورد و سپس کشیده با نان یا برنج بخورید.
27. خورش زرشکیه:
ابتدا مرغ را تمیز کرده و شکم آن را خالی نمایید و بشویید و در حالت عمودی بگذارید تا آب شکم آن خالی شود .سبزی ها شامل (گشنیز، جعفری و کمی برگ تازه کاسنی) را شسته و خرد نمایید .زرشک را بخیسانید و آبکشی نمایید و بگذارید خشک شود .سپس زرشک را با سبزی ها مخلوط کرده و داخل شکم مرغ بریزید و شکم آن را بدوزید و با مقداری ادویه و آب بگذارید با حرارت ملایم بپزد .پس از پختن نخ شکم مرغ را بردارید و آن را در دیس بکشید.
28. ماهی کیلکای دارچین زده:
15-12 عدد ماهی کیلکا را در کمی آب نارنج یا آب لیموترش و پیاز بخوابانید و سپس به صورت کباب در فر یا روی زغال یا روی گاز تهیه شود و بعد از کباب شدن روی آن دارچین پاشیده و میل شود.
29. کباب گوشت پرندگان ذکر شده با ادویه
30. کته مخلوط (1):
ماش را با آب بپزید. ماش پخته را با ادویه و کمی روغن همراه با برنج به صورت کته تهیه کنید. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.
31. کته مخلوط (2):
یک پیمانه برنج را با آب، روغن و کمی ادویه به صورت کته تهیه کنید. وقتی آب برنج تمام شد و هنگام گذاشتن دم کنی روی قابلمه، یک پنجم پیمانه بادام پوست کنده خرد شده و همان مقدار مویز بی دانه و 2 قاشق شکر را اضافه کنید و بگذارید دم بکشد. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.
32. پلو مخلوط (1):
یک پیمانه برنج را آبکش کنید و موقع دم کردن برنج، لای آن نیم پیمانه مغز پسته تازه و یک سوم پیمانه شوید تازه خرد شده و کمی ادویه بریزید. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.
33. پلو مخلوط (2):
یک پیمانه برنج را آبکش کنید. 150 گرم هویج خلال شده را با کمی آب و شکر بپزید. موقع دم کردن برنج، لای آن هویج پخته و کمی از آب و شکری که هویج در آن پخته به اضافه کمی ادویه بریزید و بگذارید دم بکشد. موقع کشیدن برنج آن را با خلال پسته تزیین کنید.
34. پلو مخلوط (3):
شربتی از آب و شکر تهیه کنید و کمی خلال پوست بالنگ یا نارنج را در آن ریخته و 5 دقیقه بجوشانید. بعد مقداری خلال بادام و پسته به آن اضافه کنید. برنج را آبکش کرده و خلال ها و کمی ادویه را لای آن ریخته و دم کنید. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.
35. پلو مخلوط (4):
یک پیمانه برنج را آبکش کنید. مقداری زرشک و ادویه و شکر را در کمی روغن تفت دهید و موقع دم کردن برنج لای آن بپاشید. روی پلو را با زعفران تزیین کنید.
36. پلو مخلوط (5):
یک و نیم پیمانه برنج را آبکش کرده و موقع دم کردن آن، مخلوطی از سبزیجات خرد شده شامل جعفری، گشنیز، شنبلیله، ریحان، ترخون ، شوید و کمی سیر تازه را با مقداری ادویه لای برنج بریزید و دم کنید. روی سبزی پلو را با زعفران تزیین کنید.
سالادها:
سالادها نباید با غذا مصرف شوند و فاصله مصرف غذا با سالاد باید 1 تا 5/1 ساعت باشد.
1. سالاد جعفری:
2 لیوان جعفری خرد شده و یک عدد پیاز خلال شده را خوب مخلوط کنید .در انتها نمک، روغن زیتون و مقدار کمی لیموترش تازه را به آن بیفزایید.
2. سالاد آویشن :
مقداری آب لیمو، روغن زیتون، پودر زنیان، نمک و فلفل را درون کاسه ای کوچک ریخته و خوب به هم بزنید .یک چهارم پیمانه آویشن تازه خرد شده، نیم پیمانه کاهوی خرد شده و 3 قاشق غذاخوری ریحان تازه خرد شده را درون کاسه ای بریزید .سس گیاهی را روی آن ریخته و پس از هم زدن بلافاصله صرف کنید.
3. سالاد لبوی قرمز:
ابتدا یک لیوان برگ جعفری را کف بشقاب پهن کرده و بعد 100 گرم لبوی پخته و نگینی خرد شده را روی آن بچینید .سپس یک قاشق غذاخوری پودر شوید خشک را با مقداری روغن زیتون، آب نارنج، نمک و فلفل را در ظرفی جداگانه بهم زده و روی لبوها بریزید و میل نمایید.
4. سالاد هویج و کرفس:
هویج و کرفس و کاهوی خرد شده را با مقداری جوانه ماش مخلوط کرده و با سسی متشکل از 5 قاشق رب انار، 5 قاشق عسل، 5 قاشق روغن زیتون، مقداری سرکه و کمی ادویه میل کنید.
5. سالاد مخلوط:
هویج ، لبوی پخته شده، ساقه های جوان کرفس، کاهو پیچ، زیتون سبز و کمی تره فرنگی را خرد کرده و با سسی متشکل از 5 قاشق رب انار، 5 قاشق عسل، 5 قاشق روغن زیتون، مقداری سرکه و کمی ادویه میل کنید.

عصرانه:
• در تمام مواردی که از سیب استفاده می شود، حتما سیب مصرفی کاملا رسیده و شیرین باشد.
• در روزهای مختلف به تناوب از موارد زیر استفاده شود.
1. حلوای سیب یا به:
سیب یا به را به مقدار لازم پوست گرفته، هسته‌ها را جدا کنید. سپس سیب‌ها (یا به) را تکه تکه کرده و با آب بپزید تا له شده و آب آن تبخیر شود. کمی گلاب، زعفران، هل، دارچین و مقداری عسل کف گرفته یا شکر به قوام آورده به آن اضافه کرده، دوباره بگذارید بپزد تا سفت و منعقد شود. در ظرفی پهن کرده و خلال پسته روی آن بپاشید.
2. فالوده سیب: 3-2 عدد سیب رنده شده با کمی گلاب، عرق بیدمشک ، زعفران، یک قاشق مرباخوری تخم خرفه نیم‌کوب شده و عسل (این ترکیب را می توانید به عنوان وعده شام با نان میل کنید)
3. حلوای هویج:
زردک شیرین و رسیده را پوست کنده و از وسط به صورت طولی نصف کنید و قسمت سفت میانی آن را جدا کنید .سپس آن را رنده کرده و با آب و گلاب بپزید .سپس شکر یا عسل را با هل و گلاب و زعفران به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود . خلال مغز بادام و مغز پسته را در ماهی تابه دیگری با حرارت ملایم بو داده و به حلوا اضافه کنید .سپس حلوا را در سینی پهن کرده و با چاقو به شکل لوزی ببرید.
4. یخ در بهشت:
آرد برنج را در مقداری شیر بز حل کنید، از صافی بگذرانید و در قابلمه روی شعله ملایم به جوش بیاورید .سپس شعله را کم کنید و مرتب به هم بزنید .سپس شکر و هل و گلاب و عرق بیدمشک و عرق بهارنارنج را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شده و یخ در بهشت غلیظ شود .وقتی که به قوام فرنی یا کمی غلیظ تر رسید زیر آن را خاموش کرده و در ظرف مناسب بکشید تا خنک شود .سپس روی آن را با مغز پسته کوبیده و اندکی محلول زعفران تزیین کنید و در یخچال بگذارید تا ببندد.
نوشیدنی های سرد:
• به جای آب و نوشابه از نوشیدنی های زیر استفاده شود:
1. شربت انار:
آب انار ملس را با مقداری شکر و گلاب و کمی زعفران به قوام بیاورید. موقع نوشیدن با آب رقیق کنید.
2. شربت بادام:
250 گرم بادام پوست کنده را با کمی آب سرد در مخلوط کن بریزید تا خمیر شود. سپس 2 پیمانه مخلوط عرقیات مفرح، عرق نسترن، عرق کاسنی و عرق رازیانه داغ شده را روی آن بریزید و بگذارید خنک شود. سپس بادام را شیره بگیرید و مایه به دست آمده را با شکر یا عسل به قوام بیاورید.
3. جلاب:
یک کیلو شکر را با 3کیلو گلاب روی حرارت ملایم قرار داده ،جوشانده و کف آن را بگیرید تا مقدار آن به نصف برسد .سپس یک گرم زعفران ساییده را به آن اضافه کنید.مایه شربت فوق را در ظرفی نگهداری کرده و موقع مصرف با آب رقیق کرده و بنوشید.
4. شربت تخم ریحان:
12 گرم تخم ریحان را به مدت 1 ساعت در یک لیوان مخلوط گلاب ، عرق کیالک، عرق نسترن و عرقیات مفرح بخیسانید. سپس کمی عسل اضافه نموده و میل کنید.
5. شربت سیب:
مقدار دلخواه آب سیب را روی شعله بگذارید تا نصف آن بخار شود.آنگاه صاف کرده بگذارید یک شب بماند. دوباره روی شعله ملایم گذاشته تا غلیظ شود . باز صاف کرده ، در ظرف شیشه ای بریزید . اگر تابستان باشد ، چند روزی آن را در آفتاب گذاشته تا ماده آبی آن بخار شود.شربت را در ظرف شیشه ای نگهدارید و از آن استفاده کنید. اگر خواستید شربت شیرین باشد به ازای هر 3 کیلو از افشره سیب 450گرم شکر در آن ریخته و به قوام بیاورید.
6. آب سیب با کمی گلاب و عسل و کمی آب لیموترش تازه
7. شربت رضوی با عرقیات مفرح و عسل (تنها نوشیدنی ای که می توانید به همراه غذا استفاده کنید)
8. شربت آناناس :
آب اناناس ،گلاب و بیدمشک هر کدام یک هشتم آب آناناس ، عسل یک سوم آب آناناس.همه را با هم روی شعله ملایم به قوام بیاورید.
9. شربت نارنج یا بالنگ :
آب بالنگ یا نارنج را به مقدار 400گرم با دو سوم آن شکر یا عسل ، روی حرارت ملایم به قوام بیاورید.
10. - شربت گاوزبان:
گاوزبان و بادرنجبویه به اندازه مساوی در40برابر آنها آب جوشانده تا نصف شود.صاف کرده عرق بیدمشک و گلاب
به آن اضافه کرده با شکر یا عسل به قوام آورده، زعفران را با گلاب حل کرده به آن بیفزایید50-25گرم از آن را با گلاب یا آب سرد میل کنید.
11. شربت بادرنجبویه:
آب بادرنجبویه را با شکر به قوام بیاورید.اگر بادرنجبویه تازه نباشد، بادرنجبویه خشک 250 گرم در آب
جوشانده صاف کرده با مقداری شکر به قوام بیاورید.
12. آب عسل (ماءالعسل):
عسل2جزء،گلاب 1جزء،عرق گاوزبان1جزء ، همه را با هم روی شعله ملایم بجوشانید .اگر کمی میخک و زعفران را در پارچه ای بسته در این ماءالعسل در هنگام جوشیدن بگذارید بهتر است.
13. شربت لیمو :
مقداری شکر را در ظرفی ریخته و آنقدر آبلیموی تازه بر آن بفشارید که رویش را بگیرد ،سپس یک شبانه روز مخلوط را در ظرفی دربسته در دمای معمولی نگهداری کنید سپس صاف کرده با قدری دیگر آب لیمو به قوام بیاورید.مایه شربت فوق را در هنگام مصرف با آب رقیق کرده و بنوشید.
14. شربت زرشک:
آب زرشک 400 گرم، آب سیب رسیده 400 گرم، آب لیموترش تازه 200 گرم، با مقداری شکر یا عسل به قوام بیاورید. اگر زرشک تازه برای آبگیری نبود، مقداری زرشک خشک را در 4 برابر آن آب یک شب بخیسانید و روز بعد بجوشانید تا آب آن به یک سوم برسد.
نوشیدنی های گرم:
• به جای چای، قهوه و نسکافه از موارد زیر استفاده شود:
1. دم کرده چوب دارچین نصف قاشق غذاخوری، هل سبز خرد شده 5 عدد، نصف قاشق غذاخوری گل سرخ خشک، زعفران نیم گرم، به علاوه کمی عسل
2. دم کرده نصف قاشق غذاخوری دارچین، نصف بند انگشت زنجبیل، نصف قاشق غذاخوری بهارنارنج با کمی عسل
3. دم کرده به و سیب:
به و سیب رنده شده خشک شده را مخلوط کرده و با آب جوش دم کرده میل نمایید. در صورت تمایل می توانید با عسل شیرین کنید.
میوه :
سیب شیرین رسیده، گلابی، آناناس، به، توت، تمشک، شاهتوت، انار شیرین، ریواس، تمرهندی، انگور قرمز

رژیم سیر و لیموترش:
30 حبه سیر پوست گرفته را با5عدد لیمو ترش تازه با پوست که چند برش روی پوست آن زده شده در مخلوط کن ریخته تا خمیر شود. خمیر به دست آمده را با یک لیتر آب روی شعله بسیار کم به جوش رسانده شعله را خاموش کنید تا سرد شود . سپس آن را صاف نموده و در یخچال نگهداری کنید . 50 سی سی یا یک استکان تا چهل روز مصرف شود.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

نماد اعتماد الکترونیکی

تمامی كالاها و خدمات این فروشگاه، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌ باشند و فعالیت‌ های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

بر اساس ماده 23 قانون حمایت از حقوق مولفان، کلیه آثار ارائه شده توسط سایت با مجوز نشر از صاحب امتیاز اثر می باشد.

خبرنامه